Będzie sporo produktów i potraw, których smak warto sobie przypomnieć. Temat Festiwalu nie ograniczy się tylko do kuchni polskiej. Każdy kraj ma swoje tradycyjne potrawy, warto je wskrzesić na nowo.
Jury złożone z fachowców oceni dania festiwalowe i wybierze najlepsze propozycje, przyznając statuetki Dobrego Smaku w kategorii restauracja i kawiarnia. A publiczność będzie mogła spróbować dań festiwalowych, kawy i deseru w bardzo przyjaznej cenie. Tutaj lista restauracji, które wezmą udział w festiwalu.
W ramach festiwalu odbędą się też imprezy towarzyszące m.in. Szkoła Dobrego Smaku, warsztaty fotografii kulinarnej oraz konkurs na najlepsze zdjęcie festiwalowych wydarzeń. Wszystkie warsztaty oraz uroczysta Gala rozdania nagród odbędą się w hotelu DoubleTree by Hilton. USTA są patronem medialnym festiwalu i będą uczestniczyć w obradach jury.
www.festiwaldobregosmaku.eu
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiKto był naj?
Wiosenna edycja Festiwalu Restaurant Week “Emocje na talerzach!” dobiegła końca. W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce, przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób. Z dumą ogłaszamy wyniki Festiwalu! Już od 25 sierpnia do 3 września odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Weeka w Warszawie, natomiast kolejna ogólnopolska edycja Festiwalu Restaurant
#W mieście smoka. Przewodnik po Krakowie 2020
Dawno nie zaglądaliśmy do Krakowa – wybieramy się więc na południe, by sprawdzić czy krakusi nadal bawią się na imprezach w piwnicach kamienic, chodzą ze znajomymi na pole, a towarzyskie serce miasta bije na Kazimierzu. U schyłku letniego sezonu meldujemy się w mieście smoka, by sprawdzić, dokąd zaprowadzą nas lokalsi, by dobrze zjeść i wypić
#Nasz złoty kucharz
Zwycięzcą polskiego etapu prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d`Or został Dawid Szkudlarek, na co dzień szef kuchni w restauracji Folwark Folińscy w Lubiszynie. Taką decyzję podjęło międzynarodowe jury, któremu przewodniczyli Michel Roth, François Adamski oraz Michel Constant-Labarre. Zwycięzca w maju przyszłego roku weźmie udział w finałach europejskich w Budapeszcie. Bocuse d`Or to jeden z najbardziej znanych konkursów kulinarnych
# Bocuse d`Or Poland