Pod lupę bierzemy mąki i jej stare, przywracane oraz powszechne gatunki. Bogdan Kosak jeden z najwybitniejszych polskich ceramików pokazuje nam swoje ulubione szklanki i filiżanki. Mamy też bukiety od Kwiaciarnia oraz Joannę Kulig w obiektywie Zuzy Krajewskiej karmioną przez Adama Leszczyńskiego. Eliza Mórawska White Plate uchyla rąbka tajemnicy, jeśli chodzi o jej nową książkę, Ania Pietras zabiera nas na białą stronę Śląska, Maria Przybyszewska serwuje wegetariańskie śniadanie w ogrodzie, a Marta Greber uczy jak w domu zrobić ramen. No Pięknie robi nam galaretkowce. Poza tym tekst o błędach w kuchni, które zaowocowały nowymi smakołykami Magdy Kasprzyk-Chevriaux z ilustracjami Agata Endo Nowicka. Świetne felietony Bogdana Deptuły, Doroty Chrobak, Gosi i Tomka Rygalików oraz Grzegorza Piątka. A Konrad Konstantynowicz tym razem opowiada o aeropressie. I na deser kulinarna wycieczka po nowych miejscach Poznania by Minta Eats. Uff jest jeszcze Marta Gessler i jej metody na niemarnowanie jedzenia. I na pewno coś jeszcze. Zapraszamy do lektury kwiatowych UST!
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkUsta po raz drugi
