Akademia Kulinarna SPOT. to EAT oraz Magazyn USTA zachęcają do wzięcia udziału w warsztatach SUPERFOODS. Maria Przybyszewska znana z prowadzenia kuchni w stołecznych Sto900, bar Studio oraz Pewnego Razu Cafe będzie nas przekonywać, że superfoods to doskonałe uzupełnienie naszej diety, które poprawiają nasze samopoczucie i zdrowie. Na warsztatach przygotujemy m.in. krem z pasternaku ze szpinakiem i spiruliną, tajską sałatkę z tofu i jagodami goji, czy pęczotto z fenkułem, gruszką i suszonymi owocami morwy. Nie zabraknie także energetyzujących koktajli do przygotowania na bazie mleka ryżowego, sojowego czy wody kokosowej. Maria Przybyszewska skończyła fotografię, studiowała również produkcję filmową aż do czasu, kiedy zrozumiała, że kuchnia to jej cały świat. Od tego momentu stale podnosi swoje kwalifikacje, a w najbliższym czasie będzie stażystką w najlepszej restauracji na świecie – Noma w Kopenhadze. Termin warsztatów: 15 czerwca (niedziela) godz. 11:00 – 14:00 i 15:00 – 18:00 Cena: 130zł Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl Liczba miejsc ograniczona.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkZobacz też podobne artykuły
Polskie korki
24 czerwca w poznańskim Spocie spotka się aż 30 polskich producentow wina z Wielkopolski. Jesteście zdziwieni, że aż tyle winnic mamy w tym jednym regionie kraju? My też, a że polskim winom i ich twórcom gorąco kibicujemy, tego dnia nie zabraknie nas w Poznaniu, gdzie będziemy degustować, dyskutować i poznawać z polskimi winnicami. USTA z
#Kęs do wieczności
Nasiona konopi, spirulina czy inkaskie jagody królują na sklepowych półkach oraz biotargach. Skatalogowane jako superfoods mają zapewnić zdrowie oraz młodość. To, że człowiek chce żyć długo, być w pełni sił i świetnie wyglądać, to nic nowego. Od wieków marzymy o nieśmiertelności, poszukując remedium na naszą śmiertelność. Ciekawe, co za setki lat nasi następcy na ziemi powiedzą
# długowieczność, Magdalena Tomaszewska-BolałekŚniadanie egzotyczne
Już najbliższą niedzielę zapraszamy na nasz kolejny brunch w Stacji Mercedes. Tym razem swoje dania zaserwuje Maria Przybyszewska. Jej śniadania są wyjątkowe, tym razem zaserwuje menu egzotyczne, tajsko-arabskie. Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia, współpracowniczka magazynu USTA z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowo otwieranym stołecznym bistro,
# Maria Przybyszewska, Stacja MercedesMoc jabłek
Niedawno jeden z polityków przypomniał stare porzekadło o zbawiennej sile jabłek ;). Jeśli przyjrzymy się gamie korzyści wynikających nie tylko z ich spożywania, okazuje się, że jest w tym wiele prawdy. Zwłaszcza, że zawarte w jabłkach enzymy są zbawienne dla naszej skóry. Począwszy od silnych właściwości antyoksydacyjnych i przeciwutleniających tak ważnych w walce ze zmarszczkami,
#