JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Ryba w zalewie


7 września w Klubie Mila w Jadwisinie k. Serocka odbędzie się Festiwal Ryb – wielka impreza kulinarna, z popisem umiejętności szefów kuchni. Dania z ryb zaprezentują warszawskie i nadzegrzyńskie restauracje, m.in.: Aruana z hotelu Narvil, Złoty Lin z Serocka, Kapitańska znajdująca się w Klubie Mila, a także Café Zielony Niedźwiedź z Warszawy i Platter z hotelu Intercontinental. Między testowaniem kolejnych potraw dorośli będą mogli posłuchać wykładów o rybnej kuchni i wskazówek ichtiologa, dzieci zaś wziąć udział w zajęciach edukacyjno-kulinarnych organizowanych przez Slow Food Convivium Warszawa.
Dla grupy wybranych smakoszy Aleksander Baron, szef kuchni restauracji Solec 44, przygotuje kolację na pobliskiej wyspie Euzebia.
A jeśli coś jeszcze w kwestii ryb pozostanie niejasne sięgnijcie koniecznie po unikatową publikację „Ryba w Zalewie, czyli ryby mistrzów polskiej kuchni”, która ukaże się w październiku. Ulubionymi przepisami (w sumie będzie ich ponad 40) dzielą się najlepsi polscy szefowie kuchni i znani blogerzy: m.in. Wojciech Amaro, Marta Gessler, Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Karol Okrasa, Agata Wojda, Eliza Mórawska, Aleksander Baron czy Witek Iwański. Książka jest częścią projektu „Ryba w Zalewie”, który swą humorystyczną nazwę zaczerpnął m.in. od ryb marynowanych w słoikach, specjalności gospodyń znad Zalewu Zegrzyńskiego. I właśnie nad Zegrzem będzie miała miejsce jego kulminacja.
www.rybawzalewie.pl

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin