- 300g dyni hokaido
- olej do smażenia
- japońskie chili
- 35 g skrobi kukurydzianej
- 40 g mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka soli
- 180 ml wódki
- 100 g oleju sezamowego
- sok z trzech limonek
- łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
Na powitanie sezonu szparagowego, pyszna wegańska wariacja Mickey Rottena. Podane w tempurze na truflowej polencie z winegretem z estragonu – będą miłą odmianą od klasyków, ktore dobrze znamy. Danie idealne na lekki wiosenny brunch lub kolację! Smacznego! SKŁADNIKI (na 4 porcje): winegret z estragonu: 60 g listków estragonu 1 szalotka drobno posiekana 1 łyżeczka ostrej musztardy 80 g octu sherry 140
# asparagus, Mickey Rotten, szparagiKurkuma, masala, imbir – niczym trzej królowie rozświetlą dla nas mroki listopada. Po zjedzeniu tych pierożków, których tradycja wywodzi się z Indii, a u nas podtrzymywana jest przede wszystkim przez wegan i wegetarian, od razu robi się cieplej. A ciasto samosowe wcale nie takie trudne do zrobienia. Mickey Rotten, dynia, odsłona trzecia. FARSZ: 50 g cebuli 20g łodyżek
# DYNIA, Michał Gniłka, Mickey Rotten, na 4 sposoby, SAMOSY, vegan, wegańskiMickey Rotten zjadł już cały zapas kukurydzy i teraz na warsztat bierze dynię. Oto pierwszy przepis z jej udziałem. Tajska zupa kokosowa z trawą cytrynową, kafirem i świeżą kolendrą – klasyka, w której kurczak został zastąpiony dynią. Nie ma lepszego remedium na pochmurny listopadowy dzień. Składniki: 300g słodkiej dyni na zupę 50g czerwonej cebuli pokrojonej w grubą
# DYNIA, Mickey Rotten, Tom Kha Phak ThongHasztag „vanlife” wciąż króluje w social mediach. Głównie w wersji słoneczno-kalifornijskiej, ale żeby tak jechać kamperem przez daleką Japonię? Z trójką dzieci?! Okazuje się, że to idealne wakacje dla pięcioosobowej rodziny. Na dowód – dziennik z pewnej podróży. Każde z nas miało inny powód, by odwiedzić Japonię. Architektura, walki ninja, sushi, najszybsze pociągi i najlepsi zawodnicy
#