Ponadto wiejskie twarogi na serniki, mięsa i wędliny z ekocertyfikatem, miody i orzechy na nugaty, ryby na ostatnie dni postu, tradycyjne konfitury, zagrodowe sery i wymyślne musztardy. Wiosenny sezon nowalijek zainauguruje Pan Ziółko, a przy pięknej pogodzie pierwszymi w tym roku lodami ochłodzą nas Lodove.
Dodatkowo sporo importerów ze smakołykami z Włoch, Węgier, Litwy, Francji i Hiszpanii oraz wszyscy wasi ulubieni producenci, stali wystawcy środowego targu w Fortecy. O muzykę zadba DJ Woj, a Santorini, El Popo i Forteca o sezonowy wyszynk.
Środa, 01.04.2015, od 9.00 do 19.00
Forteca
Róg Sanguszki i Zakroczymskiej
Wygodny parking vis a vis Fortecy na ul. Zakroczymskiej
www.kregliccy.pl
https://www.facebook.com/forteca.kregliccy
https://www.facebook.com/events/431777370323004/
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Białe i czerwone
Polska w ciągu ostatnich pięciu lat stała się znaczącym producentem win. Pod koniec czerwca będzie okazja, by przyjrzeć się butelkom, które w naszym kraju są tworzone, a także by zdegustować, spotkać producentów, porozmawiać o polskim winie. 24–25 czerwca odbędzie się I edycja Białe Czerwone – Festiwalu Wina Polskiego, który powstał z inicjatywy entuzjastów wina – osób
# polskie winaJoga w plenerze 2020
W taką pogodę szkoda czasu na uprawianie jogi w czterech ścianach! Przejrzeliśmy warszawskie parki, łąki, a nawet dachy i przygotowaliśmy dla Was listę miejsc gdzie możecie praktykować jogę latem. Jest w czym wybierać! Pomimo pandemicznych ograniczeń stołeczne szkoły starają się działać normalnie z zachowaniem wszystkich środków ostrożności. Przedstawiamy aż 16 ciekawych plenerowych jogowych miejscówek (i
#Najdroższe jajka w Szwecji
Przy okazji pracy nad jajecznym numerem ekipa UST odwiedziła Karolinę Wilczyńską, która w swoim małym szwedzkim gospodarstwie hoduje kury, przepiórki i pszczoły. Jej jajka, mięso i miody serwują najlepsze restauracje w Sztokholmie. Co poniedziałek w jej kuchni kawę̨ piją Jacob Holmström i Anton Bjuhr, szefowie kuchni w restauracji Gastrologik w Sztopkholmie (jedna gwiazdka Michelina). Przyjeżdżają̨ tu,
# Egg, gastrologik, jajka, Karolinea Wilczyńska, Kopenhaga, Rosendals Trädgård