Jadalny kurz z nutelli, chmura kosmicznego pyłu stworzonego z kolorowej waty cukrowej oraz bryły lodu o smakach tahiny, daktyli; geranium, słodka musztarda; piwa i lawenda będą atrakcją afterparty na dziedzińcu CSW. Naszą instalację wspótworzyli z nami Mickey Rotten, Lodove oraz Witalis.
17.04. 2015, godz. 20.00
Centrum Sztuki Współczesnej, Zamek Ujazdowski, WARSZAWA
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiFestiwal Polskiego Wina
Miłośnicy polskiego wina pomimo zawieszenia wszystkich wydarzeń mogą świętować… online. Festiwal Polskiego Wina to pierwsze tego typu wydarzenie, w którym udział wezmą znawcy wina, dziennikarze, właściciele winnic i sommelierzy z całej Polski. Zaproszeni goście opowiedzą jak zmieniło się na polskie wino, o winepairingu z jedzeniem, o tym jakie polskie wina są popularne za granicą i
#Praga – nasz przewodnik
Praktycznie nietknięta przez II wojnę światową, Praga jest niewątpliwie jedną z najpiękniejszych europejskich stolic. Ale jak to bywa w przypadku takich piękności – jej uroda jest zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. To proste – wpaść tu na moment, by zanurzyć się w eklektycznej mieszance gotyku i baroku, głęboko zaciągając się historią, zagubić się w wąskich
#Wietnamska sałatka z geranium i satay’em z tempeh
Jeśli macie dziś ochotę na małą ucieczkę od polskiego tradycyjnego stołu Mickey Rotten proponuje dziś tempeh z satayem oraz bohaterem tego miesiąca, ogórkiem. Zamiast świeżej mięty można dodać geranium, które pewnie znajdziecie przy okazji świątecznych odwiedzin u babci. Lekko, świeżo, ożywczo! Składniki: dresing: 45 g jasnego sosu sojowego typu kikoman 60 g soku z limonki 30 g wody 1/2 małego chili
# satay, tempeh, Wietnamska sałatka z geranium