Sezonowość i świeżość produktów to podstawa filozofii kulinarnej Na Lato, tak więc nowalijki na stół! Wiosenną ucztę możemy zacząć od foie gras z marynowanym rabarbarem i korzennym chlebem, oczywiście własnego wypieku (25zł). Wśród nowych sałatek warto spróbować tej z wędzonymi rybami, rukwią wodną, ikrą, młodymi ziemniakami i estragonowym winegretem (25 zł) by płynnie przejść do paryskich gnocchi z pomidorkami wiśniowymi, ricottą i rukolą (31 zł) do łososia w towarzystwie młodych porów i kremowego sosu z ikry łososia (37 zł) lub jagnięciny ze szpinakiem i purée z czosnkiem niedźwiedzim. Na koniec trudny wybór: profiterolki z kremem waniliowym (15 zł) czy tort naleśnikowy z nutellą i karmelem (15 zł) Oprócz nowych dań z karty wiosna zaglądać będzie do Na Lato codziennie w porze lunchowej.
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Slow Polsce
Tegoroczne lato minęło nam głównie na wycieczkach krajoznawczych i poznawaniu urokliwych miejsc w Polsce. Odwiedziliśmy kameralne domy na skraju boru, urokliwe osiedla nad morzem, modernistyczne wille a nawet zamki! Zebraliśmy dla Was wszystkie te miejsca w przewodniku i dzielimy się nimi z Wami, byście mogli zaplanować jesienne wypady za miasto. Nadmorski modernizm Jadąc nad polskie morze chcemy
#Joga w plenerze
Na dachu, miejskiej łące, w parku, przed teatrem, w Łazienkach albo na Wisłą. Przejrzeliśmy letnie oferty stołecznych szkół jogi Jest w czym wybierać! Przedstawiamy aż 20 ciekawych plenerowych jogowych miejscówek. Czasami będziecie potrzebowali maty i kilkunastu złotych, innym razem wystarczy wam tylko wygodny strój. Widzimy się w psie z głową w dół! Namaste! Poniedziałek i środa Joga
#Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiPrzepisy w podróży
148 szefów kuchni, 38 krajów, 17 stref czasowych – to przepis na najbardziej niesamowity restauracyjny pop up, jaki można by sobie wymarzyć. Zamiast wysyłać szefów kuchni na gościnne występy, organizatorzy Gelinaz! wyprawili w podróż ich receptury. W sumie w akcji weźmie udział 148 szefowych i szefów kuchni ze 138 restauracji z 38 krajów w 17
# Aleksander Petrini, Alex Atala, Andrea Petrini, Gelinaz, Massimo Bottura, rene Redzepi, Zaiyu Hasegawa