Nowe, wiosenne menu łączy elementy tradycyjnej kuchni polskiej z wpływami kuchni francuskiej. Wśród propozycji znalazły się m.in. lekko wędzony łosoś Bałtycki, podany z musem chrzanowym oraz ikrą z łososia, marynowany w stylu gravadlax, lekko odymiany aromatem jabłkowym oraz smażony filet z okonia morskiego, zaserwowany z kalafiorem, purée, tempurą, palonym porem smażonymi małżami św. Jakuba, a także rybnym velouté, będącym jedyną w swoim rodzaju fuzją sezonowych smaków. w karcie możemy znaleźć również ciekawe pozycje mięsne takie jak: schab z mlecznego prosiaka w akompaniamencie purée z selera, smażoną dymką i sosem na bazie tymianku czy mięso kaczki z foie gras pieczone w cieście, wraz z bukietem marynowanych warzyw i chutney’em z polskich jabłek.
Szef Maciej Majewski przygotował kartę dań, która łączy sezonowe smaki, nowe trendy i sprawdzone kompozycje. W sezonie wiosennym będą to potrawy lekkie, orzeźwiające i jednocześnie eleganckie. W menu znalazły się ciekawe desery m.in. sernik z mascarpone i intensywną galaretką z marakui. Ponadto Vacherin, francuski deser na bazie bezy, kremu chantilly i wiosennych owoców.
Le Victoria Brasserie Moderne
Królewska 11
Warszawa
Wiosna w Victorii
