Zaczniemy od dokumentalnego filmu „Sergio Herman, Fucking Perfect”, który opowiada o holenderskim szefie kuchni. Sergio Herman w branży gastronomicznej doszedł na sam szczyt. Jego restauracja Oud Sluis została wyróżniona aż trzema gwiazdkami Michelin. Aby odnieść sukces w tym, co robimy, musimy być perfekcjonistami w każdym calu. Tylko czy dążenie do ideału nie przesłoni nam tego, co najważniejsze – spędzania wolnego czasu z najbliższymi i czerpania pięknych chwil z życia? Herman w pewnym momencie powiedział: „dość” i odszedł z zawodu, by móc poświęcić czas rodzinie.
Kolację inspirowaną tym filmem przygotuje Ernest Jagodziński, kucharz od wielu lat związany z Poznaniem. Obecnie executive chef w Restauracji Cucina w City Park Hotel & Residence w Poznaniu. Laureat wielu konkursów kulinarnych, m. in. I miejsca w Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Kulinarnych L’Arte De La Cuisine Martell.
Co znajdzie się w menu?
I
Langustynka, mango, soliród, wanilia
II
Mus z wątróbki gęsi owsianej, poziomka, burak
III
Troć fiordowa, kalarepa, zielony pieprz, soliród, imbir
IV
Jabłko, imbir
V
Podwędzana cielęcina, por, śmietana
VI
Czekolada, papryka, malina
Początek seansu: godz. 18.30, kino festiwalowe, Nowe Kino Pałacowe, ul. Św. Marcin 80/82
Początek kolacji 20.30, Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3
Perfekcyjny szef kuchni
