Niels jest jednym z ostatnich duńskich rolników idealistów. Prowadzi swoje gospodarstwo w zgodzie z naturą, uwzględniając ruch planet. Produkowane przez niego towary są najwyższej jakości, a wśród odbiorców jest m.in. znana restauracja Noma. Władzom nie podoba się sposób, w jaki zarządza gospodarstwem, grożą mu wycofaniem pozwolenia na hodowlę bydła. Mężczyzna, nie mając następcy, który pomógłby mu w prowadzeniu farmy, uświadamia sobie, że dorobek jego życia się rozpada.
SZEF KUCHNI: Alex Baron
Menu:
- Żyto, mleko, polędwica wołu rasy Hereford sezonowana 28 dni.
- Barszcz na kwaszonych burakach i ogonach wołowych, uszka z masłem.
- Stek z Czerwonego Angusa palony w słomie, sos z palonej słomy i masła, fermentowana pietruszka.
- Kiełbasa z wędzonej śmietany i sezonowych owoców.
Początek seansu: godz. 18.30, kino festiwalowe, Nowe Kino Pałacowe, ul. Św. Marcin 80/82
Początek kolacji 20.30, Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3