Na gości wydarzenia czekać będą najlepsze restauracje i foodtrucki z całej Polski, które specjalnie w tym dniu zaserwują bezmięsne dania: burgery, orientalne specjały oraz zdrowe desery dla wymagających! Będzie okazja do degustacji hiszpańskiej wegańskiej paelli, roślinnego sushi, libańskich falafeli, wegańskich sajgonek oraz humusu na 100 sposobów. Niemożliwe? Oczywiście, że możliwe! Nie zabraknie także propozycji bezglutenowego menu oraz wyśmienitych ciast i słodyczy bez dodatku jaj, mleka oraz cukru. Wege Festiwal będzie także okazją do nabycia ekologicznych produktów oraz smakowitych dodatków, które urozmaicą domowe eksperymenty kulinarne.
15 listopada (niedziela) w godzinach 11:00 – 18:00
Łódź, Strefa Piotrkowska 217
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#W mieście smoka. Przewodnik po Krakowie 2020
Dawno nie zaglądaliśmy do Krakowa – wybieramy się więc na południe, by sprawdzić czy krakusi nadal bawią się na imprezach w piwnicach kamienic, chodzą ze znajomymi na pole, a towarzyskie serce miasta bije na Kazimierzu. U schyłku letniego sezonu meldujemy się w mieście smoka, by sprawdzić, dokąd zaprowadzą nas lokalsi, by dobrze zjeść i wypić
#Grzybowy festiwal
Choć wskaźnik na termometrze coraz bardziej opada, przedstawiamy Wam najgorętszy festiwal tej jesieni, który rozgrzeje Was do czerwoności. Mowa oczywiście o Festiwalu Grzybów organizowanym w Nadbużańskim Domu. W najbliższy weekend kuchenne stery przejmują Marysia Przybyszewska i Kasia & Zosia Pilitowskie, które przygotują dla Was prawdziwą grzybo-ucztę. Spieszcie się rezerwować miejsca – zostało ich tylko kilka! Festiwal
#Nowalijki warszawskie
Jeśli myślicie, że pandemia powstrzymała warszawskie gastro przed wiosennym rozkwitem, to spójrzcie na listę nowych miejsc, jakie otworzyły się w stolicy! Przez lockdown z kulinarnej mapy Warszawy zniknęło wiele miejscówek, jednak pojawiło się też kilka interesujących nowości! Za ich sukcesem stoi nie tylko sprawny marketing, ale przede wszystkim jakość i smak. By otworzyć kulinarny biznes
# Browary Warszawskie, co zjeść warszawa, drink, Food, foodporn, gastro, gdzie zjeść, Holy Ravioli, Japonki, koktajl, La Bàn, Le Braci, lockdown, lunch, lunch warszawa, Peaches Gastrogirls, Pizzaiolo, restauracja, The Eatery, vegan, vege, Warszawa, Zajegyoza