Składniki:
- filety śledziowe 500g á la Matias
- 500 ml oleju lniany i rzepakowy 1:1
- 10 szt. śliwki wędzonej bez pestek
- pieprz
- 1/2 dojrzałego mango
- sok i skórka z 1/2 limonki
Składniki:
Polityka i aura nas nie rozpieszczają. Na szczęście robi to Mickey Rotten serwując dziś obłędnie pyszne lekkie bułeczki gotowane na parze o chińskim rodowodzie z tajską konfitura z chilli, chrupiącą rzepą po japońsku oraz słodkim mango inspirowanym Wietnamem. Skondensowane smaki Azji w jednej kanapce! I niech was nie przestraszy ilość pozycji w przepisie – wystarczy
# bułeczki na parze, Mickey Rotten, rzepa, vegan recipie, wegańska, WEHAŃSKIDla tych wszystkich, którzy nie mogą sobie pozwolić na zimowa ucieczkę w kierunku słońca, Mickey Rotten przygotował kulinarne mini wakacje. Pozwólcie, aby odrobina słońca przez talerz spłynęła do waszych UST. Składniki (5 osób): 800 g obranej i pokrojonej w grubą kostkę dyni 150 g zielonej fasolichrupiący ryż: 11/2 szklanki ryżu ciut ponad 2 szklanki wody 2-3 łyżki stołowe oleju sezamowego 2-3 szczypty
#Za oknem coraz ciemniej, dlatego dziś proponujemy niezwykłe kanapki z odrobiną słońca. Miękkie mango idealnie komponuje się z kwaśną limonką, chrupiącą marchewką i delikatnym gofrem. Całość stanowi idealny lunch, który zaspokoi nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, doda nam energii, pobudzi do działania. A żeby tego było mało, jeśli męczy nas chrypka, mango złagodzi ból,
#Warsztaty z zakresu prawidłowego żywienia dla 1200 dzieci, rodziców i opiekunów, przeszkolenie 35 edukatorów kulinarnych, prowadzących zajęcia dla dzieci i 65 pracowników zkolnych stołówek –takimi wynikami za ubiegły rok może pochwalić się Fundacja „Szkoła na widelcu”. Dzięki wsparciu finansowemu z Programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich udało się przeprowadzić program edukacji kulinarnej w 12 jednostkach oświatowych w Warszawie.
# Grzegorz Łapanowski, Szkoła na widelcu