„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Kulisy produkcji jogurtu oraz pracy rolnika, historia japońskiego bulionu, kulinarna podróż po Tajwanie, a także o tym, kto stoi za sukcesem szampana oraz jak wygląda życie zawodowych foodies – w menu tegorocznej edycji Kuchnia+ Food Film Fest z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. 21-23 listopada odbędzie się szósta edycja festiwalu. Kuchnia+ Food Film Fest to
# Charleston, Cook It Raw, Dashi: esencja Japonii, kino Kultura, Kuchnia+ Food Film Fest, Kultura Kulinarna, Na tropach generała Tso, Społeczeństwo, stary Browar, UcztaJakub Józef Orliński to śpiewak trudny do zaszufladkowania. W pełni świadom tego, jakimi prawami rządzi się operowy świat, w którym żyje. Znając system, wie, jak przekraczać granice, aby stworzyć nową jakość i zachwycić publiczność. Drzemie w nim niesamowita energia, która na zawołanie budzi się, by wykrzyknąć: „Głos to całe ciało! Widzę, że mamy te same słabości
#Nasza współpracowniczka, Maria Przybyszewska, właśnie rozpoczyna staż w kopenhaskiej Nomie. Jesteśmy z tego niezwykle dumni i co tydzień będziemy prezentować jej relacje z najbardziej renomowanej restauracji świata. Dziś odcinek pierwszy czyli o tym, w jaki sposób Rene Redzepi zaprosił Marię do swojej kuchni. Gdyby ktoś trzy lata temu powiedział mi, że będę w tym miejscu,
# gwiazdki Michelin, Hermes, Maria Przybyszewska, Noma, Noma restaurant, rene Redzepi