JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Śniadanie egzotyczne


Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia, współpracowniczka magazynu USTA z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowo otwieranym stołecznym bistro, natychmiast się zgodziła. Współpracowała z takimi miejscami jak Sto900, Chłodna25, Bar Studio, Pewnego Razu Cafe. Dwa lata temu odbyła staż w Nomie – jednej z najlepszych restauracji świata.
Przybyszewska jest znana ze swoich śniadań. Przygotowując potrawy dba o to, by zawsze było: świeżo, niebanalnie, wegetariańsko. W menu stara się pokazać swoje najnowsze kulinarne fascynacje. Tym razem, podczas niedzielnego brunchu w Stacji Mercedes, będzie to połączenie kuchni arabskiej i tajskiej.
W smakowitym menu brunchowym znajdą się między innymi: hummus z masłem orzechowym, limonką, kolendrą oraz dymką, a także kasza jaglana z pomidorami koktajlowymi, marchewką grillowaną, trawą cytrynową, natką pietruszki, cebulą cukrową, sokiem z grejpfruta, kminem rzymskim i sambalem. Będzie również satay z tofu z sosem z orzechów ziemnych w towarzystwie ogórkowego relisha oraz zupa tajska na mleku kokosowym z marchewką.
Serdecznie zapraszamy na pyszny niedzielny brunch z Ustami i Marią Przybyszewską w Stacji Mercedes.
***
Cena brunchu za osobę: 30 zł (Karnet All you can eat)
 
jajo
 
 
 
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin