Wrzesień 2015
We współpracę z Instytutami Polskimi i Ambasadami zorganizowaliśmy 4 kolacje w stolicach regionu Morza Bałtyckiego: Rydze, Tallinnie, Helsinkach i Sztokholmie. Efektem tych kolacji było kilkadziesiąt publikacji, setki zdjęć na blogach, Instagramie i Facebooku opatrzonych #eatpoland. Rozdaliśmy ponad 100 zestawów polskich produktów kulinarnych.
Zaprezentowaliśmy dania będące odzwierciedleniem polskiej sztuki kulinarnej XXI wieku: nowoczesnej, lekkiej, czerpiącej z bogactwa historii i przyrody. Naszym zamiarem było pokazanie, jak wiele można się nauczyć o kraju podczas spotkania przy wspólnym stole.
Wrzesień 2016
Tegoroczna edycja to kolejne 4 kolacje w miastach Grupy Wyszehradzkiej i Niemiec: Pradze, Bratysławie, Budapeszcie i Berlinie. Gotować będą wybitni kucharze. Nasi goście
to ponad 100 dyplomatów, celebrytów, dziennikarzy, szefów kuchni, blogerów związanych
z kulinariami. Przygotujemy dla nich zestaw specjalnie wyselekcjonowanych polskich produktów, które znajdą się również w menu.
Niepowtarzalny urok kolacji, wspaniała atmosfera wspólnego biesiadowania, opowieści i obecność ciekawych twórców, którzy własnoręcznie obsługują swoich gości, pozwala nam stworzyć niezapomniane wspomnienia o polskiej kuchni.
Projekt współfinansowany przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych.
więcej informacji:
www.eatpoland.net
https://www.facebook.com/eatpoland.net
Jak smakuje Polska?
