Youmiko, pierwsze w stolicy wegańskie sushi, chce w ten sposób uczcić pól roku swojego działania. Do kooperacji zaprosiło Michała Gniłka czyli Mickey Rottena, dobrez znanego czytelnikom UST oraz Pawła Gnatowskiego, pomysłodawcę i autora menu Yumiko, na co dzień szefa kuchni w Youmiko Kraków.
Podczas Weekendu Kaiseki Yumiko zaprasza na:
– brunch (w godz. 12 – 17) w cenie 49 zł/os składający się z 5 pozycji: sałatki, 4 rodzajów sushi, tempury, miso z czterema rodzajami pikli oraz deseru,
– kolację (w godz. 18 – 22) w cenie 109 zł/os składającą się z 9 pozycji: 4 przystawek, sałatki, zupy, potrawy z grilla, 4 rodzajów sushi, warzyw gotowanych, tempury, miso z czterema rodzajami pikli oraz deseru.
Wcześniejsze rezerwacje wskazane.
https://www.facebook.com/events/275763899453458/
Zobacz też podobne artykuły
Wegańskie lato
Marysia Przybyszewska, nasza stała współpracowniczka, wyznawczyni kuchni roślinnej, znana ze swoich relacji ze stażu w Nomie oraz przepysznych śniadań, przejęła kuchnię w warszawskim Yumiko serwującym wegańskie sushi. USTA podpytały, jakie nowości planuje wprowadzić. Co zmieni się w Youmiko pod twoim rządami? Przede wszystkim będzie większa dbałość o sezonowość. Rozpoczęłam współpracę restauracji z gospodarstwami Majlertów i Rutkowskich (państwa
#Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiW mieście smoka. Przewodnik po Krakowie 2020
Dawno nie zaglądaliśmy do Krakowa – wybieramy się więc na południe, by sprawdzić czy krakusi nadal bawią się na imprezach w piwnicach kamienic, chodzą ze znajomymi na pole, a towarzyskie serce miasta bije na Kazimierzu. U schyłku letniego sezonu meldujemy się w mieście smoka, by sprawdzić, dokąd zaprowadzą nas lokalsi, by dobrze zjeść i wypić
#Kolacja jak poezja
Kaiseki to tradycyjny japoński posiłek składający się z 14 dań. Następują one w ściśle określonym porządku. Trochę kolacja, a trochę rutuał. Próba idealnej kompozycji, perfekcyjnego wykorzystania produktu. Serwuje go Mizu Sushi na warszawskim Żoliborzu. Nie jest dostępny na co dzień. Trzeba zadzwonić i zamówić. Mizu – nowoczesny sushi house serwuje klasyczne sushi, kaiseki jest tu dodatkiem.
#