Przepisy i kulinarne pomysły Święciaszek są nowoczesne i przepyszne. To comfort food w najczystszej postaci. Warto poznać smak jej dań, gdyż mogą one być świetnym sposobem na dzielną walkę z pierwszymi chłodami i jesiennymi chandrami. To będzie pyszne zakończenie sezonu letniego w Stacji Mercedes!
Magda Święciaszek dała się poznać z genialnych przepisów, które publikuje w ramach cyklu ROZPUSTA. Jej pyszny ROZUPUSTNY brunch w Stacji Mercedes rozpieści kulinarnie wszystkich odwiedzających letni pawilon.
Na co dzień Święciaszek pracuje w warszawskiej restauracji Mąka i Woda, a swoim doświadczeniem kulinarnym wspiera Fundację Szkoła na Widelcu. Współpracuje również z Grzegorzem Łapanowskim w jego akademii kulinarnej Food Lab Studio i ogrodzie Gastro Garden.
Podczas niedzielnego brunchu w Stacji będzie można spróbować jak smakują sporządzone według przepisu Święciaszek: drożdżowy rwaniec z palonym masłem, ciasto drożdżowe z malinami i śmietankowym twarożkiem, bruschetta z chleba jaglanego z salsą z papryki, pomidorów i ziołami z Gastro Garden Bełska oraz aksamitna pasta z pieczonego w soli selera na kromkach chleba żytniego. Wśród ciepłych dań, które mogą rozgrzać w pierwsze jesienne chłody, będą między innymi: kalafiory w papilotkach z orzechami laskowymi, kaparami i palonym masłem, a także pieczona biała kiełbasa z szałwią i kukurydzą oraz ziemniaki konfitowane w oleju rzepakowym z leśnymi grzybami, ziołami z Gastro Garden Bełska i czosnkiem.
Brunch, niedziela
4 września
STACJA Mercedes,
3 Maja/ul. Kruczkowskiego, Warszawa
https://www.facebook.com/events/1768404176740866/
Rozpustą w jesień
