Każdy uczestnik wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem. Zajęcia poprowadzi autorka bloga Coutellerie – Marianna Medyńska. Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników – zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.
I tura o godzinie 12:00
II tura o godzinie 17:00
Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat
Cena: 200 zł/os.
termin: 18 luty 2017, Muzeum Etnograficzne, Warszawa, ul. Kredytowa 1
Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80
Polsko-japońskie
![](https://ustamagazyn.pl/wp-content/uploads/2017/01/2017-01-27-06.51.55-am.png)