Zwłaszcza, że kulinarnie w samym Budapeszcie dzieje się dużo, o czym mogliście się przekonać, czytając nasz przewodnik w 12 numerze UST. Cztery gwiazdkowe restauracje to już chyba wystarczający powód, by wyskoczyć do węgierskiej stolicy.
Spotkanie odbędzie się 30 października w Brody Studios. Wśród uczestników towarzystwo mieszane, dziennikarze, producenci, badacze kulinariów, sommelierzy i kucharze z Węgier i zagranicy. Dla tych, którzy śledzą węgierską scenę kulinarną: dwie najbardziej rozpoznawalne postaci Zsofia Mautner i Andras Jokuti. Będzie też Portugalczuk Miguel Rocha Vieira, który zdobył pierwszą gwiazdkę Michelin dla Węgier – dla restauracji Costes w 2010 roku. Poza tym Amanda Cohen z nowojorskiej roślinnej restauracji Dirt Candy czy Albert Ponzo, który do niedawna szefował w słynnym Le Sélect Bistro w Toronto.
Doszły nas słuchy, że ściąga tu mocna polska reprezentacja. Będziemy i my! Z lampką wulkanicznego wina w ręku czekamy na dyskusje, warsztaty i wykłady.
https://terroirtalk.org/budapest/
Terroir forum w Budapeszcie
