Uczta „Bieda Król” odbędzie się 27 lutego 2018 r. w warszawskim Centrum Sztuki Wspólczesnej podczas festiwalu Nowe Epifanie.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link
Uczta „Bieda Król” odbędzie się 27 lutego 2018 r. w warszawskim Centrum Sztuki Wspólczesnej podczas festiwalu Nowe Epifanie.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkJuż w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiWedług Food And Agriculture Organization świat wyrzuca 1/3 wyprodukowanej żywności: 1,3 mld ton. A Institution of Mechanical Engineers szacuje, że jeszcze więcej, bo nawet 2 mld ton. To niemal połowa światowej produkcji! Według badań Eurostatu z 2010 roku w Polsce w śmieciach ląduje 9 mln ton żywności rocznie, z czego 2/3 przypada na produkcję, a
#W kolorowej meksykańskiej wiosce znajdujemy miejsce niezwykłe. Dom, dla którego właściciele porzucili Los Angeles i Paryż, by założyć Aguamiel, restaurację, gdzie koi się zszargane nerwy, szuka się troskliwej opieki i dostaje dużo radości. Wczesnym niedzielnym popołudniem wyjeżdżamy z Oaxaki. Mijamy ostatnie kolorowe zabudowania i wjeżdżamy na polną drogę, przy której pasą się krowy, zielenią się
# aguamiel, Gerardo Aguilara, Kristen Leahy, maguey, meksyk, Mexico., OaxacaW każdy trzeci czwartek listopada, na całym świecie otwierane są butelki młodego wina nazywanego Beaujolais nouveau. Najchętniej w Japonii, specjalnie na tamtejszy rynek powstała nawet różowa wersja tego trunku. Wino młode, dopiero butelkowane, ale dobrze wypromowane. Co stoi za fenomenem Beaujolais nouveau? Aneta Zabiegała udała się w podróż tropem tego trunku na południe Francji, wytrwale
# Aneta Zabiegała, Beaujolais nouveau, Domaine Thillardon., Free Wines, Guy Breton, Jean - Jacques Robert, Jean Cloude Chanudet, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet, Joseph Chamonard, L’epicerieux, Marcel Lapierre, Naturaliści, Sébastien Congretel, Winemates, Wolne Wina, Yvon Métras