Sercem pracowni jest kamień – różnych gatunków, w różnych kolorach i fakturach. Za różnorodną strukturą marmuru kryje się długa i piękna opowieść. Warto zajrzeć do sklepu, by ją poznać i docenić. W kolekcji dominują dwa nurty. Pierwszy charakteryzuje minimalistyczna forma, drugi to prawdziwa perełka Un’common, czyli kolekcja Pattern, będąca współczesnym odniesieniem do art déco. Seria wyróżnia się blatami w mocne geometryczne wzory wykonanymi przez połączenie różnych kolorów i gatunków kamienia. Wpadnijcie na kawę do Un’common i przekonajcie się sami.
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiPraga – nasz przewodnik
Praktycznie nietknięta przez II wojnę światową, Praga jest niewątpliwie jedną z najpiękniejszych europejskich stolic. Ale jak to bywa w przypadku takich piękności – jej uroda jest zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. To proste – wpaść tu na moment, by zanurzyć się w eklektycznej mieszance gotyku i baroku, głęboko zaciągając się historią, zagubić się w wąskich
#Potrójne życie Irini
Ile wcieleń może mieć jedna osoba? Ile przygód przeżyć? Irini Karayannopoulou, grecka malarka, przekonuje, że im więcej, tym lepiej. Wymyśla sobie życiorysy, jak piratka zawłaszcza przygody i dzieła innych artystów, buntuje się przeciwko komercyjnemu użyciu kobiecego ciała i wizerunku. A przy tym jest jedną z najbardziej entuzjastycznych, pełnych radości osób, jakie znamy. Zapraszamy na spotkanie
# art, Ateny, Greek moder nart, Irini Karayannopoulou, Monika Brzywczy, painter, sztukaGeranium: dwadzieścia dań i dwie gwiazdki
Jeśli tuż przed wylotem do Kopenhagi skasowano ci rezerwację w Nomie – nie wpadaj w rozpacz! Jest w tym mieście jeszcze jedna restauracja z dwoma gwiazdkami Michelina. Niektórzy twierdzą nawet, że lepsza. Grzegorz: Wakacje w Kopenhadze w środku zimy mogą wydawać się absurdem. Ale dla ludzi, którzy kochają się w jedzeniu to oczywista destynacja. Nowa europejska
# chrobotek reniferowaty, Geranium, Geranium restaurant, Grzegorz Łapanowski, Kopenhaga, Magdalena Swięciaszek, Noma