Podpytujemy tych, którzy rozwijają się intensywnie zawodowo, jak to robią. O ich patenty na pogodzenie pracy i dobrego życia osobistego.
Elenę Arzak, szefową kuchni trzygwiazdkowej restauracji Arzak, złapaliśmy na Madrid Fusión. Udzieliła nam wywiadu i ujęła stwierdzeniem, że gdyby nie porażki, nie mielibyśmy motywacji, by coś w naszym życiu zmieniać.
Z Garimą Arorą, Hinduską, która miała być dziennikarką, a jest przyszłością fine diningu w Azji rozmawiamy o jej autorskiej restauracji – Gaa w Bangkoku.
Czasem, żeby zrozumieć siebie, trzeba cofnąć się w czasie, złapać dystans, a może przeżyć swoje życie jeszcze raz? Jak bohaterowie „Jak zawsze” Zygmunta Miłoszewskiego. Z jednym z najzdolniejszych pisarzy młodego pokolenia rozmawiamy o pamięci społecznej, mieszaniu pomidorówki i feminizmie.
Możecie pogotować z naszymi ulubionymi szefami kuchni, którzy przysiadają na chwilę z ulgą, że to już koniec zimy. Specjalnie dla Was przygotowali przepisy z nowalijkami.
Spragnieni wiosennych pastelowych kolorów wybraliśmy drobiazgi na poprawę humoru, by tej wiosny udało Wam się, tak jak duetowi Bompas & Parr, zaczarować rzeczywistość.
USTA do nabycia w sieci empik, relay, inmedio, salonach prasowych i wybranych księgarniach.
online można nas kupić TU