

Najczęściej ludzie są zaskoczeni i mają trudność z wyborem. Dziwią się, że kwiatki są jadalne i robią dużo zdjęć.

Kilka lat temu wpadli na pomysł, by nad Wisłą piec francuskie makaroniki. Pomysł wypalił, a ich kruche ciasteczka o niebanalnych smakach zdobywają kolejnych miłośników. Nowy letni sezon zaczęli z nowym pomysłem – Lodami Naturalnymi – takimi, jakich sami szukali. Pewnego dnia na Placu Zbawiciela pojawił się „potykacz” z odręcznie napisaną nazwą „Lody Naturalne” oraz kilkoma smakami:
# Lody Naturalne, makaroniki, Mikołaj Paszkowski, Paweł Sypniewski, SucréMamy przyjemność zaprezentować naszą najnowszą książkę. Po „O jabłkach”, „O chlebie” i „O rybach” zmieniamy nieco front. Tym razem zajmiemy się kwiatami. Wraz z Łukaszem Marcinkowskim i Radkiem Berentem z poznańskiej kwiaciarni KWIATY&MIUT spędzimy z nimi cały rok. Od wczesnej wiosny, przez rozkwit i zbiory aż po zimowy odpoczynek. Łukasz i Radek w swoją osobista
#Dawno nie zaglądaliśmy do Krakowa – wybieramy się więc na południe, by sprawdzić czy krakusi nadal bawią się na imprezach w piwnicach kamienic, chodzą ze znajomymi na pole, a towarzyskie serce miasta bije na Kazimierzu. U schyłku letniego sezonu meldujemy się w mieście smoka, by sprawdzić, dokąd zaprowadzą nas lokalsi, by dobrze zjeść i wypić
#W najbliższą sobotę podczas naszego Święta Kwiatów zadebiutuje Lukullus w Saint Tropez. Znana warszawska cukiernia zaprezentuje swój koncept lodowy. Szykujcie się, bo będą to lody, jakich jeszcze w Polsce nie było. Orinoko, Madagaskar, Grand Marnier, Cassis, Palermo… O tym jak powstawały, z jakim trudnościami i wyzwaniami musieli się zmierzyć, by je ukręcić, opowiadają nam Albert
# Albert Judycki i Jacek Malarski, Lukullus, Saint Tropez