Niestety, większość z nich albo zajmuje dużo miejsca, albo ma niezbyt estetyczny wygląd. Filtr kuchenny FITaqua rozwiązuje te problemy – ponad blatem montujemy jedynie niewielki kranik, natomiast resztę urządzenia chowamy w szafce pod zlewem. FITaqua usuwa z bieżącej wody nie tylko plastik, pestycydy i inne zanieczyszczenia, ale także fluor i chlor, zwyczajowo używany do uzdatniania w miejskich wodociągach, a nawet obecne w niej metale ciężkie. Na koniec zaś ją alkalizuje i mineralizuje (mineralizator zawiera natural- ny dolomit). W efekcie otrzymujemy wodę na tyle wysokiej jakości, że bez przegotowania mogą pić ją nawet niemowlęta. Doskonale nadaje się również do pielęgnacji wrażliwej skóry rąk i twarzy, pomaga także leczyć alergie i choroby skórne.
Zobacz też podobne artykuły
Rewiry gościnności
„Kelner na służbie posiada tylko jedną godność, a tą jest nienaganne obsługiwanie gości” – pisał Hrabal w „Obsługiwałem angielskiego króla”, ale w Polsce etos pracy kelnera nie istnieje albo występuje w szczątkowej formie. A przecież to od obsługi w dużej mierze zależy udane wyjście do restauracji. Bohaterami naszego tekstu są ludzie, którzy potrafią sprawić, by
#Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Bywalcy
O czarnym jazzie nad gruzami miasta, prywatkach z bohemą artystyczną w PRL-u i życiu towarzyskim czasów Instagrama opowiadają warszawscy bon vivanci. Ludzie tworzący i dokumentujący życie kulturalne swojej epoki. Tadeusz Rolke Fotografik, rocznik ’29. W PRL-u pracował dla tygodników „Stolica” i „Przekrój”, miesięczników „Polska”, „Ty i Ja”. W roku 1970 wyemigrował do RFN-u, gdzie publikował w
# Błażej Żuławski, Grzegorz Ciechowski, jazz, Małgorzata Potocka, Tadeusz Rolke, ugust Agbola O’Brown, WarpechowskiWielki Gastronom
Zanim Henryk Babiński stał się kulinarnym guru Paryża, poszukiwał złota i cennych złóż – od Gujany po Syberię. Do dziś nie do końca wiadomo, dlaczego swoje wiekopomne dzieło Gastronomie Pratique” podpisał pseudonimem Ali-Bab. Słynna „Gastronomie Pratique”, zwana też biblią smakoszy, wraz z kolejnymi wydaniami przybierało na wadze, tak jak jego autor. Opublikowana po raz pierwszy w
# Ali Bab, Gastronomie pratique, Henryk Babiński, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux