Wyborowa od Mistrza to trunek rzemieślniczy, powstający w lokalnej, polskiej gorzelni. Reprezentuje wszystko, co ważne w sztuce przyjaźni: gościnność, zaangażowanie, czas oraz pasję twórcy. Jest efektem współpracy marki Wyborowa z mistrzem gorzelnictwa Łukaszem Karmowskim – lokalnym rzemieślnikiem z województwa kujawsko-pomorskiego. Rzemieślniczy fach przekazywany w jego rodzinie z pokolenia na pokolenie sprawia, że stworzony przez Łukasza destylat – serce wódki Wyborowa od Mistrza jest niepowtarzalny. Kraftowy trunek wytwarzany jest z ziaren żyta najlepszej jakości, pochodzącego wyłącznie z lokalnych upraw i charakteryzuje się kremowym aromatem, orzechowym posmakiem oraz delikatną pikanterią.
Zobacz też podobne artykuły
Sztuka rzemieślnicza
Łukasz Karmowski kontynuuje tradycję przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Jego dziadek przygotowywał nalewki ze spirytusu, a ojciec kierował gorzelnią. On sam od ponad 15 lat dba o najwyższą jakość destylatów, czuwając nad każdym etapem ich tworzenia. To dzięki jego pasji i szerokiej wiedzy w gorzelni w Radziczu powstała unikatowa wódka. Wyborowa od Mistrza. Niezmienna od lat
#Praga – nasz przewodnik
Praktycznie nietknięta przez II wojnę światową, Praga jest niewątpliwie jedną z najpiękniejszych europejskich stolic. Ale jak to bywa w przypadku takich piękności – jej uroda jest zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. To proste – wpaść tu na moment, by zanurzyć się w eklektycznej mieszance gotyku i baroku, głęboko zaciągając się historią, zagubić się w wąskich
#Rewiry gościnności
„Kelner na służbie posiada tylko jedną godność, a tą jest nienaganne obsługiwanie gości” pisał Hrabal w „Obsługiwałem angielskiego króla”, ale w Polsce etos pracy kelnera nie istnieje albo występuje w szczątkowej formie. A przecież to od obsługi w dużej mierze zależy udane wyjście do restauracji. Bohaterami naszego tekstu są ludzie, którzy potrafią sprawić, by gość
#Festiwal Polski Cydr Online
Kronselka, Grafsztynek czy Szara Reneta… to tylko kilka z aż 182 odmian jabłek, jakie uprawiamy w Polsce. Mimo że należymy do ścisłej czołówki światowych producentów jabłek, cydru wciąż wytwarzamy niewiele. O przyczynach tego stanu, trudnej miłości Polaków do cydru oraz o tym, czym ten trunek różni się od wina i piwa opowiedzą właściciele czternastu najlepszych
#