
- buraki
- mieszane sałaty
- ocet dobrej jakości
- oliwa
- sól i pieprz
- tymianek ∙szalotka
- świeże zioła: koperek, estragon,
-
mięta, kumkwaty
przepis: Juliette DeLeventhal, zdjęcie: Krzysztof Kozanowski
przepis: Juliette DeLeventhal, zdjęcie: Krzysztof Kozanowski
Na błękitnej ścianie salonu wisi kimono, pod nim jest waza z bukietem świeżych kwiatów, na stoliku albumy i ceramika, a na marokańskim dywanie pozuje Zaro – zabawny biało-szary sznaucer. W kuchni KitchenAid i miedziane foremki retro dekorujące ściany. W tym niewielkim londyńskim mieszkanku w okolicy Bow przy Roman Road stylista Wojtek van Portek Warzecha przyjmuje gości
# bigos, BOŻE NARODZENIE, Londyn, pierogi, przepisy, święta, Wojtek Van PortekTa sałatka tylko wygląda na prostą. jej przygotowanie wymaga trochę pracy, zwłaszcza gdy chcemy zastosować składniki dobrej jakości: jajka zerówki, kurę z wolnego wybiegu, ciekawe odmiany sałat. Ale wysiłek się opłaci – chrupiąca, wielowarstowa, zdrowa, będzie odpowiednią rozpUSTĄ na nadchodzący weekend. Składniki (2 porcje): 1 kurczak* o wadze ok. 2 kg 2 główki czosnku 2 białe cebule 2 cytryny pęczek
# kura, kurczak z wolnego wybiegu, sałata jajko, święciaszekNa karpiu i makowcu świat się nie kończy. Jeśli nuży was trochę bożonarodzeniowe menu, zerknijcie na nasz przegląd świątecznych dań z różnych kultur. Poprosiliśmy przyjaciół, by podzielili się opowieściami o swoich celebracjach i spotkaniach przy stole. Singapurskie święta według Trisno Trisno Hamid W Singapurze łączy się wiele ras i religii. Ustanowiono jednak państwowe święta dla obchodów największych uroczystości.
#Poznajcie Mickey Rottena autora naszego nowego cyklu. Michał doskonale gotuje, jest weganinem i takie będą jego przepisy. Co miesiąc weźmie na warsztat inny sezonowy składnik i pokaże go w czterech odsłonach. Na pierwszy ogień idzie kukurydza. Ta polenta jest przepyszna, dajcie się namówić na trochę pracy z przecieraniem, efekty wynagradzają wysiłek w trójnasób! Składniki: same ziarna ścięte
# Michał Gniłka, Mickey Rotten, polenta figi karmelizowane, prawdziwki