Do Nadbużańskie Domu zapraszani są szefowie kuchni, którym bliska jest idea slow food i korzystanie z sezonowych polskich produktów najwyższej jakości. Każdy festiwal poświęcony jest innemu produktowi, który stanowi punkt wyjścia do stworzenia festiwalowego menu i zabawy z nieoczywistymi smakami. Kluski ziemniaczane z makiem, chłodnik z kiszonych ogórków z truskawką, czy pączek z nadzieniem grzybowym to tylko niektóre pomysły szefów kuchni. A wszystko to w towarzystwie organicznych nalewek, czy podlaskiego szampana. Każda uczta jest niepowtarzalna. Gospodarze stawiają na dania wegetariańskie i wegańskie, sezonowy produkt oraz kreatywność wybitnych szefów kuchni . Warzywa, owoce, sery kupione na lokalnym targu, pozwalają stworzyć wyjątkowe dania, które są serwowane w nowoczesnym stylu.
Każdy festiwal to doświadczenie w wielu wymiarach. Poznawanie polskich produktów, odwiedzanie
lokalnych producentów ekologicznej żywności, uczty w dzikim ogrodzie pod chmurką, spotkania z
szefami kuchni i kulinarnymi ekspertami, wernisaże, tematyczne projekcje filmowe, spacery w
naturze…to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na kulinarnych festiwalach w Nadbużańskim
Domu. Najbliższe wydarzenie to Nadbużański Festiwal Pokrzyw – 14 maja w wersji online (dostęp bezpłatny), a 15 maja odbędzie się festiwalowa uczta pokrzywowa pod chmurką. Ucztę przygotuje Pan Tasak -kulinarny wirtuoz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, magik, w którego kociołku powstają istne cuda rozpieszczające podniebienia uczestników uczty. Gotował na Festiwalu Szparagów w 2019 roku, zachwycał na Festiwalu Grzybów i Truskawek. Z Panem Tasakiem będzie można spotkać się online 14 maja na profilu Nadbużański Dom o godz. 14.40 ( dostęp bezpłatny), a także na żywo podczas uczty pod chmurką.
Patronami medialni wydarzeń: Magazyn Kraina Bugu, Magazyn Usta
Partnerzy: Browar Hop LaLa, Stalgast
Więcej informacje o festiwalach, miejscu oraz rezerwacje miejsc:
https://www.facebook.com/nadbuzanski.dom
lub tel: 501 226 681.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link