Przywitajmy wiosnę i potem lato najlepiej jak umiemy! Puśćmy ulubioną muzykę, przygotujmy pyszne koktajle i udekorujmy je świeżymi kwiatami. Na tą szczególną okazję ale też zupełnie bez powodu poczuj wiosnę w świeżych, gorzko-słodkich drinkach. Zupełnie tak jak lubisz.
Bergamotowy Spritz&Kinley
- 40ml likieru bergamotowego (np. Italicus)
- 20ml kordiału limonkowego
- Tonic Kinley
- białe wino musujące (możesz użyć wina bezalkoholowego)
- Do kieliszka wypełnionego lodem wlej po kolei wszystkie składniki.
- Delikatnie wymieszaj i uzupełnij tonikiem Kinley i białym winem.
- Udekoruj sezonowymi kwiatami i ziołami.
*Kordiał limonkowy to słodko kwaśny syrop, który bardzo łatwo możemy przygotować w domu. Potrzebujemy cukier i sok z limonki w równych proporcjach. Najłatwiej wycisnąć sok z limonki do słoika z cukrem i energicznie wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Hibiskus Gin&Kinley
- 40ml ginu (możesz zastąpić ginem bezalkoholowym)
- 20ml kordiału z hibiskusa*
- 10ml soku z limonki
- Kinley Tonic
- Wypełnij shaker lodem, wlej gin, kordiał z hibiskusa oraz sok z limonki, i całość energicznie wymieszaj.
- Przelej do kieliszka koktajlowego.
- Uzupełnij tonikiem Kinley.
*Kordiał z hibiskusa to słodko kwaśny syrop, który z łatwością możemy przygotować i używać do rożnego rodzaju herbat oraz koktajli. W rondelku przygotowuj syrop cukrowy (woda i cukier w równych proporcjach). Dodaj do ciepłego syropu suszone kwiaty hibiskusa i gotuj na małym ogniu przez około godzinę (aż uzyskasz głęboki purpurowy kolor).
Koktajle wymyśliła i przygotowała Ewelina Figiel.
Materiał powstał we współpracy z marką Kinley.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link