Alone Together

Styl Kołka jest mocno osadzony w komiksie, na którym uczył się rysować, ale można w nim się
również doszukać wpływów sztuki i popkultury azjatyckiej, ilustracji początku XX wieku, malarstwa wczesnorenesansowego, czy starych filmów SF. Przez ostatnie 10 lat współpracował z najważniejszymi polskimi tytułami prasowymi: Gazeta Wyborcza, Duży Format, Wysokie Obcasy, Newsweek, Przekrój, Wprost, Znak. Projektował okładki książek, plakaty, współpracuje z marką modową Pat Guzik oraz takimi klientami jak Stary Teatr im. Heleny Modrzejewskiej w Krakowie, Teatr Wielki Opera Narodowa w Warszawie, Conrad Festival. Od 2019 współpracuje z hongkońską galerią i wydawnictwem ZtoryTeller.
O czarnym jazzie nad gruzami miasta, prywatkach z bohemą artystyczną w PRL-u i życiu towarzyskim czasów Instagrama opowiadają warszawscy bon vivanci. Ludzie tworzący i dokumentujący życie kulturalne swojej epoki. Tadeusz Rolke Fotografik, rocznik ’29. W PRL-u pracował dla tygodników „Stolica” i „Przekrój”, miesięczników „Polska”, „Ty i Ja”. W roku 1970 wyemigrował do RFN-u, gdzie publikował w
# Błażej Żuławski, Grzegorz Ciechowski, jazz, Małgorzata Potocka, Tadeusz Rolke, ugust Agbola O’Brown, WarpechowskiJeszcze kilka miesięcy temu mieszkali i pracowali na Śląsku, od kilku tygodni można ich spotkać w nowotwartym ZBistro na warszawskiej Pradze. Ania Klajmon i Mateusz Czekierda gotują nowocześnie i z pasją, a przy okazji wykorzystują lokalne produkty, co z dumą podkreślją. USTOM bardzo smakowały domowe kluski z koniczyną, palonym masłem i orzechami czy krem z
#W post-apokaliptycznym świecie rodem z Mad Maxa, przez puste pola i doliny nie przemierzają dzikie hordy złodziei paliwa, ale samotni wędrowcy ubrani w rzeczy stworzone ze ścinek, czy z vintage. Szukając śladów po dawnym życiu, odnajdują je w ubraniach. Moda post- apokaliptyczna jest skrupulatnie skrojona, by nie zmarnować materiału. Daje drugie życie starym ubraniom i
#Kilka dni temu USTA uczestniczyły w festiwalu kulinarnym Gourmet w Budapeszcie. Mieliśmy przyjemność spróbować dziesiątek potraw i win serwowanych tu przez najlepsze węgierskie restauracje i winnice. A także dopingować Mateusza Wichrowskiego z Brasserie Warszawska, który na scenie festiwalowej promował polską kuchnię. Gourmet to przedsięwzięcie na wielką skalę. Pod gołym niebem, na terenie gigantycznego Millenáris Park wystawiło
#