Lykke dzieli się wiedzą i możliwościami, co wyróżnia ją zdecydowanie na tle konkurencji. Pomaga też swoim rolnikom i sąsiadom w ulepszaniu upraw oraz zwiększaniu jakości swoich produktów. Cały projekt oparty jest również na ekologii i harmonii z naturą – uprawa jest pozbawiona chemikaliów, prowadzona w oparciu o wiedzę i wgląd w stan gleby, aby zapobiegać jej erozji i zubożeniu. Z dbałością o zróżnicowany ekosystem. Rośliny okrywające glebę, stosowane są do utrzymania wilgotności podłoża. Szkodniki zwalczane organicznie. Producenci zwracają uwagę, by wykorzystać jak najmniejszą ilość wody do obróbki ziaren. Plantacje zlokalizowane są w Peru, Brazylii, Salwadorze, Ugandzie oraz Panamie . Cały branding i identyfikacja stworzona została przez Open Studio Stockholm.
Ziarna są dostępne w Polsce jedynie w kawiarni Halas w Warszawie przy ulicy Elsterskiej 10.
Tekst: Jakub Poręcki, zdjęcia: materiały prasowe i Robert Głowacki
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link