(sycylijski grejpfrut, kalabryjska bergamotka, pomarańcza tarocco)
lub
Czekoladowa tarta z solą morską i orzechami laskowymi
Po kilku miesiacach wytężonych prac możemy z dumą ogłosić – mamy swoje bistro. Wegańska kuchnia, szklarnia z sukulentami, kawa trzeciej fali, pomarańczowe wina, autorska ceramika – pod jednym dachem zgromadziliśmy wszystko, co lubimy najbardziej. Oto nasz Eden. Zapraszamy na Saską Kępę! Nasz Eden odnaleźliśmy w modernistycznym Domu Funkcjonalnym z 1928 roku. Willa została zaprojektowana przez Czesława
# edem warsawOd pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Trzymając w ręce buteleczkę z oldskulową etykietą, nie ma się wątpliwości, że staromodne bittery znów elektryzują podniebienia gości londyńskich barów. Szczególnie od czasu, kiedy kroplami do aromatyzowania koktajli na nowo zaczęli fascynować się tamtejsi barmani.Tak jak Adam Elan-Elmegirab, barman ze Szkocji, który pochłonięty legendą zaginionej w czasach prohibicji receptury na Boker’s Bitters, postanowił odtworzyć ich
#Michal Bouton, mistrzyni słodkich wypieków z Tel Awiwu, zainspirowana polskimi przepisami świątecznymi zinterpretowała je na nowo. Może i nam przyda się świeże spojrzenie na naszą tradycję? Zamieńmy mak w makowcu na czarny sezam, dodajmy bekon do pierników. Odwagi! PIERNIKI Składniki: 50 g drobno posiekanego bekonu 30 g cukru 280 g mąki 1 łyżeczka imbiru 1⁄2 łyżeczki cynamonu 1⁄2 łyżeczki sody 80 g brązowego cukru 100
# kuria, makowieck, Michal bouton, sernik