Zobacz też podobne artykuły
(Polski) Abrakadabra na kilka talerzy, kimono i psa
Sorry, this entry is only available in Polish.
# bigos, BOŻE NARODZENIE, Londyn, pierogi, przepisy, święta, Wojtek Van PortekMILLET, DRIED CHERRY, WITH CHERRY JUICE REDUCTION AND CHIA SEEDS
We are spoiling ourselves again with a breakfast today. Roasted, boiled millet with chia, orange peel, dried cherries and their juice reduction – heaven in my mouth! Ingredients (2 servings): 6 tablespoons of millet 2 tablespoons of chia seeds 80 ml of almond milk or coconut a handful of dried cherries a pinch of ground cinnamon, ginger, cloves and nutmeg * 1
# breakfast, chia, jaglanka, Magdalena Swięciaszek, millet, quatre-epice, śniadanieJest tylko jeden racjonalny powód by czekać na koniec karnawału – tłusty czwartek. Nawet jeśli nie jesteś fanem tych drożdżowych słodkości, nie odważysz się przyznać wśród znajomych, że nie zjadłeś ani jednego. Tego dnia, nawet w jadłospisie modela lub sportsmenki znajdzie się pozycja: początek z lukrem i dżemem z róży. Albo z cukrem pudrem, albo z porzeczkową konfiturą…. Najsmaczniejszą są oczywiście te własnoręcznie wykonane dlatego spieszymy z pomocą i przedstawiamy 3 pączkowe propozycje: dwa przepisy zainspirowane klasycznymi recepturami i trzeci dla stroniących od produktów zwierzęcych. Który najbardziej Ci smakuje?
Sorry, this entry is only available in Polish.
#Krem de la Crem
It’s been barely few days since its opening and yet this place already arouses strong emotions. Krem is a new bistro in Warsaw and it serves classics of the French cuisine which are both delicious and authentic as they are based on excellent ingredients. French cheese, home-made kumpiak ham, pâté and roast beef, fresh baguette…
#