JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Azja na Czerskiej


Do dań dobrano znakomite nowozelandzkie wina z winnic Little Beauty i Salomon&Andrew.
Pasją Marcina Sasina od początku jego kariery jest kuchnia azjatycka. Aby zgłębić smaki i aromaty Azji regularnie podróżuje, odwiedzając najlepsze restauracje tego regionu, a także degustuje słynną kulinarną sztukę ulicy. W swojej karierze miał możliwość pracy z najlepszymi tajskimi szefami kuchni, którzy odkryli przed nim tajniki tej najciekawszej kuchni świata. Doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach, Korei. W restauracji InAzia
przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy, które wyszukuje podczas swoich podróży kulinarnych.W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach.
Marcin związany jest z kulinariami od 15 lat, a swoje doświadczenie zdobywał
w restauracjach pięciogwiazdowych hoteli, m.in. The Westin Warsaw oraz w warszawskim Sheratonie, gdzie obecnie pełni również funkcję zastępcy szefa kuchni hotelu. Marcin współpracuje również regularnie z organizacjami promującymi ekologiczną żywność w Europie i Azji.
2015-11-16 07.18.24 pm

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin