Wszyscy wiedzieliśmy, że trzeba przystopować, nikt nie wiedział, jak wykonać ten ruch w skali globalnej. Teraz, na przymusowych kwarantannach, jesteśmy zmuszeni do licznych ograniczeń – nadal jednak możemy dbać o siebie, może nawet mamy trochę więcej czasu na lekturę, filmy, spacery, bycie z bliskimi, gotowanie, bieganie, praktykę jogi czy medytację. W tym numerze podajemy Wam wiele sposobów na wzmocnienie – od jiu‐jitsu, które uprawia Alex Atala, najbardziej rockandrollowy kucharz świata, przez śpiewanie w chórze, oczyszczanie w meksykańskiej saunie temazcal, buddyjski satsang, aż po lekcję zdrowego odżywiania, jakiej udziela nam zdolny belgijski kucharz stacjonujący w Warszawie – Laurent de Bremaeker. Wie, co mówi, bo sporo czasu spędził w Hippocrates Health Institute, który prowadzi jedne z najbardziej zaawansowanych badań nad wpływem tego, co jemy, na nasze zdrowie. Przyda nam się ta wiedza dziś, gdy dbamy o zwiększenie swojej odporności. My naszą moc czerpiemy też z podroży – ostatnia do Meksyku była wyjątkowo energetyczna, ten kraj ma takiego powera, że zauroczył nas na całego. W tym numerze opisaliśmy kilka meksykańskich wątków, które nas zafascynowały – od architektury Luisa Barragána przez spektakularne walki lucha libre, aż po nowoczesną produkcję mezcalu. Dodaliśmy do tego przewodnik po Mexico City – mamy nadzieję, że teraz, kiedy podróże nie są dla nas dostępne, te motywy wniosą w Wasze wiosenne dni trochę słońca, radości i nadziei. Miłej lektury!
KUP USTA ONLINE —> TU
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link