
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Przy okazji pracy nad jajecznym numerem ekipa UST odwiedziła Karolinę Wilczyńską, która w swoim małym szwedzkim gospodarstwie hoduje kury, przepiórki i pszczoły. Jej jajka, mięso i miody serwują najlepsze restauracje w Sztokholmie. Co poniedziałek w jej kuchni kawę̨ piją Jacob Holmström i Anton Bjuhr, szefowie kuchni w restauracji Gastrologik w Sztopkholmie (jedna gwiazdka Michelina). Przyjeżdżają̨ tu,
# Egg, gastrologik, jajka, Karolinea Wilczyńska, Kopenhaga, Rosendals TrädgårdSpotkajmy 18 września się na kolejnej edycji naszych Plonów, by celebrować obfitość jesiennej natury. Kwiaty, warzywa, owoce, przetwory, miody, nowe wegańskie produkty spożywcze, ceramika, rzemiosło, naturalne kosmetyki, ubrania biżuteria. Będzie kolorowo, słonecznie i jesteśmy pewni, że znowu będziecie mogli odkryć kilka zupełnie nowych interesujących polskich marek. Zapraszamy razem z centrum handlowym Mysia 3! Nasze wydarzenia na
# Bianca Mozarella, handmade, jesien, kiermasz, Majlerci, Mysia 3, Plony, targi, Warszawa, Wege Siostry, zbioryPachną skoszone pola, dojrzewają jabłka, pomidory i dynie. Kwitną dalie i cynie. Rolnicy mają swoje dożynki, by cieszyć się zakończeniem prac na polu i bogactwem zbiorów. My mieszczuchy im tego zazdrościmy, dlatego stworzyliśmy Plony – naszą wersję miejskich dożynek. Pachnące chlebami, wypiekami, ze świetną lokalną ceramiką, miodami, przetworami, naturalnymi kosmetykami i innymi produktami od lokalnych
#