Jesienią tego roku Mateusz Gessler został ambasadorem robotów kuchennych i blenderów Bosch. We wtorek, 29 listopada, odbyła się uroczysta inauguracja współpracy, podczas której restaurator przedpremierowo zaprezentował swoją restaurację Ćma, w warszawskiej Hali Koszyki. W lokalu serwowane są autorskie potrawy Mateusza Gesslera, a wśród nich wiele oryginalnych przekąsek, dań głównych i wyśmienitych deserów. Podczas spotkania można było skosztować wybranych pozycji z menu nowej restauracji takich jak: śledź w oleju lnianym, siekany tatar wołowy, czy autorska kaszanka.
Atrakcją wydarzenia była polsko-włoska „bitwa kulinarna” między Mateuszem Gesslerem a rodowitym Włochem Claudio Cacopardo, bohaterem jednego z odcinków powstającej serii filmów internetowych dedykowanych marce Bosch. Uczestnicy potyczki przygotowywali tradycyjne dania kuchni polskiej i włoskiej, stosując różne metody i techniki. Mateusz Gessler kolejny raz udowodnił, że jest chefem wielozadaniowym. Z sukcesem łączy pracę szefa kuchni i restauratora z obowiązkami jurora MasterChef Junior oraz swoimi pasjami – motocyklami i tatuażami, które sam wykonuje. Podczas spotkania jednocześnie zarządzał kuchnią, przygotowywał dania w polsko-włoskiej rywalizacji z pomocą wielofunkcyjnych robotów kuchennych Bosch MUM, zabawiał gości i udzielał dziennikarzom wywiadów. Zaprezentował również swoją najnowszą książkę kucharską, wydaną we współpracy z marką Bosch – „Smaki dzieciństwa”, w której znalazły się tradycyjne przepisy kuchni polskiej i francuskiej, często w nowej, oryginalnej odsłonie. Już wkrótce Mateusza Gesslera będzie można ponownie zobaczyć na antenie TVN jako jurora II edycji MasterChef Junior, do której nagrania ruszają już w grudniu, a w której po raz drugi również sponsorem nagród będzie marka Bosch.
Zobacz też podobne artykuły
MaxxiMUM możliwości
Jesienią więcej czasu spędzamy w kuchni, to czas na nowe eksperymenty i odkrycia kulinarne. Szukamy inspiracji, tworzymy nowe przepisy, wyciskamy maksimum z dostępnych, sezonowych składników. Ale w naszych prekursorskich działaniach możemy mieć wsparcie. Poznajcie robota kuchennego MaxxiMUM marki Bosch. Podanie ciepłej, kruchej, pachnącej cynamonem szarlotki z lodami lub bitą śmietaną, do świeżo zaparzonej kawy nie
# Bosch, MaxxiMUMZe Śląska na ząbkowską
Jeszcze kilka miesięcy temu mieszkali i pracowali na Śląsku, od kilku tygodni można ich spotkać w nowotwartym ZBistro na warszawskiej Pradze. Ania Klajmon i Mateusz Czekierda gotują nowocześnie i z pasją, a przy okazji wykorzystują lokalne produkty, co z dumą podkreślją. USTOM bardzo smakowały domowe kluski z koniczyną, palonym masłem i orzechami czy krem z
#Polska na Gourmet
Kilka dni temu USTA uczestniczyły w festiwalu kulinarnym Gourmet w Budapeszcie. Mieliśmy przyjemność spróbować dziesiątek potraw i win serwowanych tu przez najlepsze węgierskie restauracje i winnice. A także dopingować Mateusza Wichrowskiego z Brasserie Warszawska, który na scenie festiwalowej promował polską kuchnię. Gourmet to przedsięwzięcie na wielką skalę. Pod gołym niebem, na terenie gigantycznego Millenáris Park wystawiło
#Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek Ujazdowski