Restaurant Week Poland do swojej oferty zaprasza najciekawsze, elitarne, autentyczne i autorskie kuchnie miejskie, dając tym samym możliwość spróbowania dań najlepszych szefów kuchni w promocyjnych cenach. Idea, jaka przyświeca festiwalowi, to przede wszystkim wzmacnianie lokalnych środowisk gastronomicznych, docieranie z kreatywną ofertą do szerszego grona odbiorców i inspirowanie do kulinarnych poszukiwań.
Zasady uczestnictwa są proste – od 24 kwietnia na portalu www.restaurantweek.pl można kupić bilet o wartości 39 zł na trzydaniowe menu, w którego skład wchodzi przystawka, danie główne i deser. Zjemy je o wybranej porze w wybranym mieście i restauracji. Tym samym dokonujemy rezerwacji stolika na 90 minut. Uwaga, bilet na dany dzień możemy zakupić najpóźniej na 24 godziny wcześniej przed dniem, w którym chcemy wybrać się do restauracji. Festiwal trwa od poniedziałku do piątku w godzinach od 16.00 do 21.15, a w weekend od 12.00 do 21.15.
W całej Polsce będzie można odwiedzić 250 miejsc, we Wrocławiu do wyboru jedenaście wyjątkowych kuchni: Szajnochy 11, di cafe deli, Monopol, Czarymary, La Fée Verte, OkWineBar, Vertigo Jazz Club & Restaurant, Tratoria Pasta 7 Vino, Butchery Grill, Puro Kitchen, Sukiennice 7.
Tekst: Agnieszka Szydziak, zdjęcia: materiały prasowe
te
Restaurant Week we Wrocławiu!
