Tym razem CookUp przygotował propozycję dla wszystkich nastolatków. Jedyny w Polsce autorski półroczny kurs gotowania od podstaw przeznaczony dla młodzieży w wieku 13-17 lat. Start zajęć zaplanowany jest na wrzesień 2016 r. W programie: 10 spotkań składających się z części teoretycznej i praktycznej, 35 godzin gotowania, 45 potraw i 2 doświadczeni szefowie kuchni – Łukasz Konik oraz Tomek Królikowski. Na koniec kursu każdy z uczestników przystąpi do egzaminu.
Przyjdź do CookUp na darmowe warsztaty street food
Wszelkie informacje na temat CookUp Youth będzie można uzyskać podczas dnia otwartego już
25 czerwca. Łukasz Konik i Tomasz Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty z przygotowania sezonowych street foodowych przekąsek (wege burgery, spring rollsy, hummusy, kofty itp.). W swobodnej atmosferze, przy szklaneczce lemoniady rabarbarowej będzie można porozmawiać z prowadzącymi oraz twórcami CookUp Youth i uzyskać więcej informacji na temat kursu, a przede wszystkim – zobaczyć jak można poczuć się gotując w pełni wyposażonej kuchni pod okiem doświadczonych szefów kuchni.
Spotkanie odbędzie się 25 czerwca (tj. sobota) w siedzibie CookUp na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 (dokładny adres na stronie www.cookup.pl) i potrwa pięć godzin od 11:00 do 16:00. Nie obowiązują sztywne godziny przyjścia i wyjścia. Wydarzenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.
Więcej informacji na stronie www.cookup.pl oraz na studio@cookup.pl
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1794340470797619/
CookUp to trzy studia kulinarne – dwa w Warszawie i jedno w Poznaniu, w których odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.
Informacja o szefach kuchni:
Łukasz Konik szef kuchni Uzdrowiska Konstancin Zdrój, znany z programu Pytanie na śniadanie TVP2, jest pasjonatem kuchni molekularnej, absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego szefa kuchni do swego grona. W CookUp prowadzi zajęcia z przygotowania potraw mięsnych oraz z nowych technik kulinarnych.
Tomek Królikowski fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie (m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. Przez wiele lat był szefem kuchni kultowej restauracji Słony w Warszawie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe. To nie wszystko – szef Tomasz ma doświadczenie w prowadzeniu kursów kulinarnych dla młodzieży, które prowadził w Londynie.
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiPrzewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Z różnych stron świata
W maju studio kulinarne CookUp startuje z nowym cyklem warsztatów z myślą o obcokrajowcach, zarówno tych mieszkających w Warszawie jak i odwiedzających nasze miasto turystach. Zajęcia będą się odbywały raz w miesiącu i przybliżą uczestnikom kuchnię polską, klasyczną i tradycyjną, a także jej współczesne oblicze z nowoczesnym twistem. Szefowie kuchni modnych warszawskich restauracji pokażą tradycyjne receptury, ale
#Przewodnik po Trójmieście
Zamiast z tłumem turystów i wczasowiczów tłoczyć się w sieciowych kawiarniach i smażalniach serwujących ryby prosto z zamrażalnika, skierujcie kroki do miejsc znanych tylko wtajemniczonym mieszkańcom aglomeracji. Odwiedziliśmy Trójmiasto przed sezonem, by artystkę Annę Królikiewicz i innych zaprzyjaźnionych insajderów wypytać, dokąd należy pójść – nie tylko w celach kulinarnych. Całość do przeczytania w magazynie, tu
# Gdańsk, Gdynia, SOPOT