Zainspirowani powieścią Szczepana Twardocha “Król”, powrócimy do przedwojennej stolicy – będzie tłoczno i gwarno. Kelnerzy zmienią się w warszawskich apaszy, a barmanki dodadzą pikanterii i egzotyki, animując bar w dolnej części lokalu. Rozbrzmiewać będzie oryginalna klezmerska muzyka na żywo, która przypomni nam klimat międzywojnia i wprowadzi w odpowiedni nastrój podczas kolacji. Jednak to zaledwie wstęp do Wielkiej Uczty, która stanie się niepowtarzalną okazją, by poznać smaki dziś już nieznane, zapomniane.
Na stołach pojawi się: dzikie ptactwo, półgęski, śledzie z dębowych beczek, bajaderki pełne rumu i bakalii – to tylko niektóre ze specjałów przygotowanych z okazji Wielkiej Uczty Króla. Aby dopełnić ten wspaniały performance, nie może zabraknąć piramidy z kieliszków, nieustająco wypełniających się szampanem i lejącej się strumieniami wódki, która z pewnością doda wszystkim animuszu.
Rozpoczęcie widowiska i kolacji: 19:00
Impreza stojąca
Koszt biletu: 390 zł (cena specjalna, ograniczona czasowo)
W cenę biletu wchodzi jedzenie oraz open bar
Adres: Plac Konesera 1 (wejście od ul. Białostockiej)
Zdjęcie przestrzeni: Krzysztof Lipiński
Zdjęcie śledzia i portret z alkoholem: Igor Haloszka
Portret kuchenny: Dagmara Rosiak