Wszystkim, którzy szukają nowych śniadaniowych smaków, odmiennych od klasycznych owsianek czy kanapek zapraszamy na śniadanie do bistro Eden. Właśnie tutaj dobrze wszystkim znane bajgle przybierają nowe postacie: wietnamskiego Tran Anh, skandynawskiego Karl Ove i amerykańskiego George’a W. Wegańskie, wypiekane na miejscu bajgle bez względu czy zjedzone na miejscu w towarzystwie kawy czy zabrane na wynos sprawią, że następnego ranka wrócimy po kolejne.
Głodnym polecamy sycący wietnamski Tran Anh. Znajdziemy w nim grzybowe pate wraz z klopsikami z fasoli w słodkiej glazurze podane z piklami z marchewki oraz rzodkwi. Całość szczodrze uzupełniona kolendrą, pachnotką i kiełkami fasoli mung. Fanom klasyki jako pierwszy wybór sugerujemy Karl Ove. To delikatny zestaw prosto z Skandynawii: twarożek migdałowy, kapary, koper oraz zielony ogórek. Jednak to marchewkowy łosoś gra tutaj główną rolę! Ostatnim z rodziny bajgli jest George W. Ten pan przyjechał prosto z USA i swoim szerokim uśmiechem pozwala nam powitać poranek w klasycznym stylu amerykańskich dinnerów. Przynosi nam wyjątkowo aromatyczną wegańską „pastę jajeczną” (tofucznicę) z szczypiorem i majonezem, wegański bekon uprażony i delikatnie karmelizowany, sałatkę z cebulką oraz pomidorkami cherry. Ach, jakie to pyszne!
Nie podejmujemy się wyboru najlepszego i zostawiamy Wam pyszne odkrywanie każdego z nich. Obowiązkowo w zestawie z czarną kawą! Bajgiel kosztuje 15 zł, w zestawie z kawą przelewową – 19 zł.
WARSZAWA || Jakubowska 16
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link