Szczegółowy scenariusz wieczoru oraz menu Goście poznają dopiero na miejscu. Szefowie kuchni już ustalili kartę! Pewnikiem są: autorskie kompozycje kulinarne i artystyczne, fine dining, profesjonalna obsługa kelnerska, polskie warzywa, owoce, paryskie bagietki i francuskie wina, specjalnie skomponowana oprawa muzyczna i wizualna, oraz współpraca kucharzy i artystki przy otwartej na wzrok uczestników kuchni – „scenie”.
Pewnikiem także jest niesamowite wnętrze, w którym kolacja zostanie podana: odbędzie się ona w zabytkowych, wyrafinowanych wnętrzach kamienicy z 1903 roku w Gdańsku. Adres miejsca, w którym nie można zagościć bez specjalnej możliwości wstępu- otrzymają zwycięzcy po zakończeniu aukcji. Organizatorzy przewidzieli wyłącznie 5 dwuosobowych stolików w tej wyjątkowej atmosferze. Jak w ubiegłym roku Anna Królikiewicz wyeksponuje swoje jadalne rzeźby, zadba także o obiekty kwiatowe razem z fjolflowershop, o aurę zapachu razem z Astrolabium Justyny Kropidłowskiej i pierwszy raz w karierze będzie didżejką razem z Miss Dee Dove! Wyjdziecie jeszcze bardziej zakochani (w życiu) i jak w ubiegłym roku: z upominkami przypominającymi o tym pełnozmysłowym wieczorze!
Finał licytacji kolejnych stolików 31 stycznia kolejno w godzinach 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 SIEMA!!!
Tu link do jednej z kolacji
Jacek Koprowski – szef kuchni i współtwórca trójmiejskiej marki restauracyjnej Fino (restauracja fine casual Restauracja FINO i Osteria Fino w Gdyni). Doświadczenie zdobywał w takich miejscach jak Petit Paris, Sheraton, czy jednej z najlepszych restauracji w północnej Polsce – gdyńskiej Sztuczce. Nominowany do tytułu „Szef Roku 2020” przez Żółty Przewodnik Gault&Millau. W pracy szefa kuchni najważniejszymi cechami są dla niego kreatywność i pokora.
Krzysztof Konieczny z Bytomia na Śląsku. Absolwent zespołu szkół gastronomiczno-hotelarskich w Bytomiu. W kuchni od 2008 roku. Zdobywca nagrody w konkursie S.Pellegrino Young Chef 2019-2020 w kategorii Fine Dining Lovers Food For Thought Award and Aqua Panna. Uczestnik siódmej edycji kulinarnego programu Top Chef Polska, gdzie dotarł do półfinału. Nominowany do nagrody Młody Talent Gault&Millau 2019 -zdobywca nagrody Młody Talent the Best 100 Poland 2019. W 2019 szef kuchni restauracji najwyżej ocenionej przez Francuski przewodnik Gault&millau. Ambasador Roślinniejemy i chefs for change. 2019 mięsięczny staż w 29 najlepszej restauracji na świecie L’air Du Temps Belgia-Liernu. Aktualnie szef kuchni i współwłaściciel NEON Gdynia i Neon street Food bar.
Anna Królikiewicz ukończyła Wydział Malarstwa ASP Gdańsk, od 2018 r. ma tytuł profesorski. Oddana rysunkowi i instalacji, także pisze. Autorka, redaktorka naukowa i współwydawczyni monografii “Międzyjęzyk” opisującej wątek użycia pokarmu jako medium w sztuce współczesnej. Od 13 lat pracuje z jedzeniem, jako materiałem malarskim, rzeźbiarskim, językiem kultury i wspólnoty. Autorka wielu wystaw indywidualnych, brała udział w prawie dwustu wystawach zbiorowych w kraju i za granicą, swoje prace pokazywała m. in. w Nowym Jorku, Istambule, Ankarze, Kilonii, Brukseli, Pradze, w opuszczonym sklepie mięsnym w Sopocie, refektarzu zakonu Kartuzów, oliwskim lesie, pustym mieszkaniu na krakowskim Salwatorze, scenie niemieckiego teatru, w muzeum POLIN I w warszawskiej Zachęcie. Laureatka kilku nagród i stypendiów, wyróżniona odznaką Zasłużony dla Kultury Polskiej.
zdjęcie Interiorum 1903 Daria Zarówna- Giza
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link