Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Nasz Eden
Po kilku miesiacach wytężonych prac możemy z dumą ogłosić – mamy swoje bistro. Wegańska kuchnia, szklarnia z sukulentami, kawa trzeciej fali, pomarańczowe wina, autorska ceramika – pod jednym dachem zgromadziliśmy wszystko, co lubimy najbardziej. Oto nasz Eden. Zapraszamy na Saską Kępę! Nasz Eden odnaleźliśmy w modernistycznym Domu Funkcjonalnym z 1928 roku. Willa została zaprojektowana przez Czesława
# edem warsawJesień w Edenie
W bistro Eden jesienne premiery! 4-daniowe menu stworzyła Aneta Zabiegała, szefowa kuchni, która szkoliła się w londyńskich restauracjach Yotama Ottolenghiego, ale też we Włoszech, Tajlandii, Indonezji, Japonii. Specjalnie dla nas przygotowała cztery dania, które mogą pięknie skomponować się w pełen posiłek –przystawkę, zupę, danie główne i deser i deser. W pełni wegańskie i jak zwykle
# Aneta Zabiegała, bistro Eden, new menu, vegan, Warszawa, weganizm, weganskie daniaInfluenser – danie z serem
Znacie akcję Save The fork? To społeczna kampania, która połączyła influencerów, miłośników dobrego jedzenia z restauracjami w całej Polsce. Dzięki zaangażowaniu m.in. Ewy Farny, Red Lipstick Monster, Make Life Harder, Małgosi Minta organizatorzy starają się ratować 100 restauracji. W najbliższy weekend do akcji dołącza wegańskie bistro Eden na Saskiej Kępie w Warszawie, w którym zjecie
# bistro Eden, Bolesław Chromry, Pandemia, ratujmy gastronomię, Save The Fork