Akademia Kulinarna SPOT. to EAT oraz Magazyn USTA zachęcają do wzięcia udziału w warsztatach SUPERFOODS. Maria Przybyszewska znana z prowadzenia kuchni w stołecznych Sto900, bar Studio oraz Pewnego Razu Cafe będzie nas przekonywać, że superfoods to doskonałe uzupełnienie naszej diety, które poprawiają nasze samopoczucie i zdrowie. Na warsztatach przygotujemy m.in. krem z pasternaku ze szpinakiem i spiruliną, tajską sałatkę z tofu i jagodami goji, czy pęczotto z fenkułem, gruszką i suszonymi owocami morwy. Nie zabraknie także energetyzujących koktajli do przygotowania na bazie mleka ryżowego, sojowego czy wody kokosowej. Maria Przybyszewska skończyła fotografię, studiowała również produkcję filmową aż do czasu, kiedy zrozumiała, że kuchnia to jej cały świat. Od tego momentu stale podnosi swoje kwalifikacje, a w najbliższym czasie będzie stażystką w najlepszej restauracji na świecie – Noma w Kopenhadze. Termin warsztatów: 15 czerwca (niedziela) godz. 11:00 – 14:00 i 15:00 – 18:00 Cena: 130zł Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl Liczba miejsc ograniczona.
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkZobacz też podobne artykuły
Węszenie za starowieczem
O wojnie w nas, o powrocie do krajobrazów dzieciństwa i celebracji natury w całej jej zwierzęcości i zmysłowości opowiada Andrzej Stasiuk. Oraz o tym, że to kobiety ocalą świat. Po 12 latach od książki „Taksim” doczekaliśmy się nowej powieści Andrzeja Stasiuka – „Przewóz”. W tak zwanym międzyczasie ten samotnik z beskidzkiego Wołowca rozwijał inne, bardziej
# Agata Eendo Nowicka, Andrzej Stasiuk, Anna Sańczuk, PrzewózW KONTRZE DO GWIAZD
Jakub Józef Orliński to śpiewak trudny do zaszufladkowania. W pełni świadom tego, jakimi prawami rządzi się operowy świat, w którym żyje. Znając system, wie, jak przekraczać granice, aby stworzyć nową jakość i zachwycić publiczność. Drzemie w nim niesamowita energia, która na zawołanie budzi się, by wykrzyknąć: „Głos to całe ciało! Widzę, że mamy te same słabości
# Jan Jakub OrlińskiŚniadanie egzotyczne
Już najbliższą niedzielę zapraszamy na nasz kolejny brunch w Stacji Mercedes. Tym razem swoje dania zaserwuje Maria Przybyszewska. Jej śniadania są wyjątkowe, tym razem zaserwuje menu egzotyczne, tajsko-arabskie. Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia, współpracowniczka magazynu USTA z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowo otwieranym stołecznym bistro,
# Maria Przybyszewska, Stacja MercedesBywalcy
O czarnym jazzie nad gruzami miasta, prywatkach z bohemą artystyczną w PRL-u i życiu towarzyskim czasów Instagrama opowiadają warszawscy bon vivanci. Ludzie tworzący i dokumentujący życie kulturalne swojej epoki. Tadeusz Rolke Fotografik, rocznik ’29. W PRL-u pracował dla tygodników „Stolica” i „Przekrój”, miesięczników „Polska”, „Ty i Ja”. W roku 1970
# Błażej Żuławski, Grzegorz Ciechowski, jazz, Małgorzata Potocka, Tadeusz Rolke, ugust Agbola O’Brown, Warpechowski