Naszym czytelnikom, współpracownikom i przyjaciołom życzymy wspaniałych świąt oraz doskonałego, smacznego i intrygującego 2018 roku!
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkZobacz też podobne artykuły
SEKRETNE SŁOWO NATALII LL
Seks? Sztuka? Sen? Legenda wrocławskiego cool generation zdradza nam swoją receptę na długowieczność. I opowiada o tym, jak powstawały jej słynne prace z cyklu „Sztuka konsumpcyjna”. Drzwi hotelowego apartamentu otwiera energiczna blondynka w ciemnych okularach. Czarna marynarka, młodzieńczy krok. 78 lat? To niemożliwe. Od pierwszych minut spotkania jesteśmy oczarowani jej energią, otwartością, śmiechem. Zostało kilka godzin do
# akt, Andrzej Lachowicz, Chwałczyk, CSW, Ludwiński, Natalia LL, sztuka, Sztuka konsumpcyjna, WrocławPrzewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Wielkanoc!
Naszym czytelnikom, współpracownikom i przyjaciołom życzymy dobrych, spokojnych pysznych świąt oraz energii, by z nową energią kiełkować, pączkować, odnawiać się na wiosnę. W najnowszym numerze UST znajdziecie sporo przepisów na wielkanocną ucztę. Na przykład na tę właśnie genialną orzechową bezę z kremem cytrynowym i wiśniami. Smacznego! ORZECHOWE BEZY Z KREMEM CYTRYNOWYM I WIŚNIAMI białko z 8 jaj 350
# beza, Magdalena Swięciaszek, tort, WielkanocKawa, rośliny i sport
Cała kawiarnia tonie w kwiatach, rośliny stoją na podłodze, w oknach. Przy wejściu mały gąszcz, w nich ukryte dwa fotele. W tej roślinnej enklawie można się zaszyć, by wypić perfekcyjne espresso lub aromatycznego dripa, zjeść domowe, jeszcze ciepłe pain au chocolat albo delikatny sernik. Poczytać, posiedzieć, pomyśleć. I spotkać przemiłych właścicieli, Anię i Kubę. USTA
# Ana Markowiak, Błażej Stempin, Brisman, coffee, kawowoy bar, Kuba Markowiak, Mateusz Gaca, Piece of Cake, Poznań, Ralf Rüller, rośliny, seks, The Barn