W konkursie WRA Jury oceniało dokonania kulinarne w 18 kategoriach. Brano pod uwagę nie tylko doskonałość, ale też etykę, dziedzictwo, różnorodność i oryginalność. Przymioty te nagradzane były 12 Dużymi i 6 Małymi Talerzami. Nad nominacjami debatował zespół sędziowski złożony ze światowej sławy szefów kuchni, m.in. Eleny Arzak, Massimo Bottury czy Davida Changa. Wśród laureatów konkursu znalazły się takie restauracje, jak: Wolfgat, Lido 84, La Mère Brazier, Noble Rot, Alain Ducasse i Ballymaloe House. Oficjalnym partnerem wydarzenia była jedna z najbardziej ekskluzywnych marek AGD na świecie – Gaggenau. Od ponad 300 lat wyznacza nowe szlaki w sztuce kulinarnej, a jej urządzenia inspirują do poszerzania horyzontów. Uczestnicząc w The World Restaurant Awards podkreśla jak wysoko ceni kunszt rzemiosła, szlachectwo materiałów i pionierskie rozwiązania.
Bezstrefowa płyta indukcyjna marki Gaggenau, model CX 492 o szerokości 90 cm
(na pierwszym zdjęciu: Market Plaza z instalacją ilustrującą Schwarzwald, z którego wywodzi się marka Gaggenau)
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link