Po godzinach, za długim barem z naturalnego drewna, goście mogą spróbować autorskich koktajli. We wnętrzu Bocca Baru czeka również retro stół do bilarda, który zachęca do małej partyjki. W tym wnętrzu widać inspirację najlepszymi amerykańskimi i brytyjskimi lokalami – znajdziemy tu miękkie dywany, naturalne drewno, miedź, a także kamień. Blisko siebie ustawione meble pokryte welurem wraz z kominkiem tworzą strefę odpoczynku i sprzyjają domowej atmosferze miejsca. Całość dopełnia otwarta kuchnia, przy której można swobodnie usiąść. Autorami konceptu są Dagna Preis-Przepiórska i Robert Przepiórski.
Kartę charakteryzuje przede wszystkim sezonowość produktów oraz naturalne składniki, dlatego będzie się ona zmieniać co 2-3 miesiące. Specjalnością kuchni są m.in. ekologiczny pstrąg źródlany z francuskim sosem beuree blanc; francuskie paté w formie delikatnego musu owiniętego w kindziuk z brioszką i dżemem z czerwonej cebuli; przegrzebek w połączeniu z musem ze słodkiej marchewki, anyżowym fenkułem wykończony pudrem z suszonych porów i grzybów. Bocca Bar od poniedziałku do piątku posiada bogatą ofertę autorskich lunchy, które nigdy się nie powtarzają – zawsze jest to danie pełne estetycznych i smakowych doznań.
A co słychać za barem? Wszyscy dobrze wiedzą, że prawdziwe koktajle muszą mieć charakter, a takich nie brakuje w Bocca Barze. W karcie znajdziemy m.in.: lekki i przyjemny Bocca cocktail wpisujący się w atmosferę miejsca, pobudzający kawowo-herbaciany Wake Me Up, a także Good ol’ Roy inspirowany dwoma klasycznymi koktajlami – idealny dla mężczyzn lubiących spędzać długie wieczory sącząc whisky przy kominku. Bocca ma w planach także wydarzenia kulturalne, w tym wystawy sztuki, koncerty muzyki jazzowej, sobotnie wieczory z DJ-em i rodzinne niedziele.
BOCCA BAR, WARSZAWA || ul. Postępu 14
Godziny otwarcia: pn. 12.00-20.00+, wt.-czw. 12.00-22.00+, pt. 12.00-00.00+