JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Pudełko 6: sałatka z kozim serem, kaszą gryczaną, pieczonymi pomidorami i rukolą

SKŁADNIKI:
  • 150 g ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • duża garść rukoli
  • kilka pomidorków cherry
  • kozi ser solankowy
  • oliwa
sos:
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • Pomidorki cherry skrapiamy oliwą i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Oliwę mieszamy z octem w proporcjach 3:1, dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy do smaku. Najwygodniej jest zrobić to w słoiku z nakrętką.
    Kaszę studzimy i mieszamy z rukolą. Ser kruszymy i dodajemy do kaszy. Całość skrapiamy sosem i delikatnie mieszamy. Na wierzchu układamy pomidorki.

    Przepis: Marta Wajda, zdjęcie: magazyn USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin