JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
LUDZIE, WYDARZENIA

Na ogniu

 

  
Eva i Nicolai Tram oboje mają za sobą karierę w świecie gastronomii i mediów kulinarnych, Eva jako sommelier i krytyk kulinarny. Nicolai jako szef kuchni w wykwintnych restauracjach i producent telewizyjny. W 2017 r. przeprowadzili się z dwójką małych chłopców z Kopenhagi do szwedzkich lasów, szukając lepszej równowagi między pracą a życiem rodzinnym. Gdy spędzali spędzali więcej czasu na łonie natury, szybko odkryli, że gotowanie na ogniu przyszło im naturalnie, a ta książka wyrosła z ich wspólnej pasji do gotowania i przebywania na świeżym powietrzu. Po oryginalnej publikacji Cooking on Fire w 2020 roku Nicolai i Eva Tram otworzyli Knystaforsen, restaurację, w której podstawą kuchni jest gotowanie przy ognisku. W 2022 roku restauracja otrzymała gwiazdkę Michelin, a także zieloną gwiazdkę Michelin za zrównoważony rozwój.

 

 

Cooking on Fire , Eva Helbæk Tram & Nicolai Tram

Gestalten 2023

#cookingonfire #gestaltenbooks

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin