A potem już tylko spacery, leżenie na trawie, oglądanie filmów, planszówki, aktywne wyprawy lub totalny reset – od Ciebie zależy co wybierzesz. Wieczorami – dobre lokalne wino, z pobliskich winnic, wspólne przesiadywanie przy stole, uczty z niesamowitym klimatem i wyjątkowym jedzeniem. Muzyka, tańce, jeszcze więcej rozmów i nowe znajomości. Ucztowanie tworzy duet dziewczyn, które znają się bodaj 13 lat. Kasia – gospodyni w Jemnej 55, kocha gotować i gościć. Karmi z serca i hojnie. Zawsze korzysta z sezonowych i jakościowych produktów, jej kuchnia to mix babcinej gościnności i polotu niejednego szefa kuchni. Spodziewajcie się sezonowego menu z lokalnym, nieoczywistym twistem. Jak lody śmietankowe z oliwą i smażonymi liśćmi szałwi, czy pizza własnej roboty kimchi.
Pajka – podróżniczka, fotografka. Kocha klimatyczne stare domy, odkrywać lokalną autentyczną kuchnię regionów i spotkania z ludźmi. Kiedyś, opiekując sie stodołą w gorach, spontanicznie zorganizowała warsztaty i poczuła, że to jest to! Uwielbia wyzwania i niespodzianki. Na ucztowaniu człowiek na froncie, gotowa pokazać lokalne ścieżki, rozpalić ognisko, wynieść stół na drugi koniec ogrodu, by stworzyć niepowtarzalny klimat dla swoich gości. Za nami dwa turnusy, które wyprzedałyśmy w całości. Jedyne co możemy powiedzieć to że mamy szczęście do wspaniałych ludzi, którzy tak jak my uwielbiają dobrze jeść, celebrować i odpoczywać w naturze. Najbliższy turnus odbędzie się w Pokrzywniku, czyli wracamy na ukochany Dolny Śląsk. W dniach 15-18.02. będziemy ucztować i poznawać, odpoczywać i celebrować. Zapraszamy Was na 4 niezapomniane dni i 3 magiczne noce. Pełen program wyjazdu znajdziecie na naszej stronie a wszelkie aktualności na instagramie. Daty kolejnych turnusów ogłosimy niebawem, teraz zdradzimy, że w maju czeka nas piękna kolaboracja i pierwsze urodziny.